keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Lomamoodi

Lomamoodi

No niin, nyt on päästy taas lomamoodiin. Alkuviikosta olikin vetisiä päiviä, muttei sentään lunta satanut vielä kuten Oulun seudulla. 

Päiväreissuja tehty Kuusamoon sekä Ruka katsastettu sadetihrussa ja näytti yllättävän hienolta. Käyty Hossan Luontokeskuksessa  syömässä ja matkalla nähty söpöjä poroja ojanpientareilla ja paljon tuulen kaatamia puita, ruskaa ja taivasta, koska puut ovat matalakasvuisia.

Täällä Kylmäluomassa on jotenkin kotoinen olo. Vaikka onkin kaukana kaikesta. Ikkunasta katselen juuri kun paikka täyttyy. Muutkin on löytäneet tänne.

Aattelin mennä saunaan, jotenkin helppoa mökkeilyä kun sauna lämpiää joka ilta ja uimaankin pääsee ken uskaltaa. Ja lenkille tulee lähdettyä, kun noilla pitkospuilla on niin hauska vaeltaa. Repekin tykkää kovasti uusista hajuista eli vanha koirakin nuortuu ihan silmissä. 

Mutta jääkaappi teki tenän. Ja täällä se tekee 100 km edestakais matkana (Kuusamoon) että saa jonkinlaisen uuden tilalle. Nyt Isäntä vei osan ruoista väliaikaisvarastoon autoon. Ja pieni osa on säilössä pienessä sähkökylmä-laukussa.

Katselen ikkunasta kun laani täyttyy asuntoautoista ja -vaunuista...Tästä ikkunasta on hyvä tähystää......