tiistai 30. toukokuuta 2017

Palelee

Isäntä huutelee lempituolistaan, että palelee. Ja kertoo samaan hengenvetoon sananlaskunsa, jossa luvataan, että kylmä toukokuu tarkoittaa kuulemma sitä, että tulee kylmä.... heinäkuu.

Emäntä sitä vastoin koittaa istua hetken ulkokeinussa uhmaten hyistä kesäsäätä shaali niskassaan katsellen samalla, kun ruoho kasvaa ihan silmissä laskien samalla viikkoja kasvun hidastumiseen. Ja sehän tapahtuu juhannuksena, joka onkin jo ihan kohta, siis keskikesällä .
Päättääkin samantein jättää tämän kesän turhien tekemisen vähemmälle muutaman hassun mahdollisen lämpimän viikon takia. KAUHEA vaiva vaan mokoman takia. Ja miksi laittaa, kun ahkerien naapureitten kukat näkyy niin nätisti meillekin päin, tarkemmin katsottuna oikeastaan enemmän meille kuin heille päin. Tuumaa, että hyvin päin nämä talot.

Ottaa sitten shaalinsa ja kävelee sisään ja jatkaa samoja puuhia kuin aikaisempinakin kylminä iltoina: laskee kenkäparejaan, joita isännän mielestä on liian monta ja testailee netistä koekäyttöön tilaamiaan silmälaseja edestakaisin. Istuu Isännän viereen aina eri lasit päässä ja kysyy: "Miltäs nämä näyttäisi ja Isäntä aina yhtä kärsivällisesti vastaa, onko hyvät vai ei......."