torstai 14. tammikuuta 2016

Satsaa vanhuuteen

Ainakin 50 vuotta vanhoja tonttuja
Huomasin aamulla herätessäni, että meillähän on vielä kuusi koristeineen huushollissa. Sakkopäivillä, kun kerta Nuutin päiväkin on jo ohi. Mutta Isäntä rauhoitteli, että kohtahan oksille voisi jo virittää pääsiäispuput. Että ei siis mitään kiirettä.
Paitsi etsimään taas yöllä itsekseen hävinneitä villahousuja ja muita vaatteita, että tarkenee tuonne pakkaseen sukeltaa. En ymmärrä, kuka meillä oikein asuu itseni ja Isännän sekä Repen lisäksi, kun AINA yön aikana kaikki häviää tai löytyy jostain ihmepaikoista.
Kyllä siinä on tyylikkyys kaukana, kun tämä Emäntä nenänsä ulos pistää aamuisin näillä pakkasilla, kun nenähän pitää suojata hyvin...kun siinähän on se  u r t i g a r i a. Ja jalkaankin on NIIN mukava vetää sellaiset nilkkakorkuiset huopavarsikkaat, ei tarvitse vahvoissa vaatteissa pullistella kaiken maailman nauhojen ja vetoketjujen kanssa kaksinkerroin, muuta kuin sukeltaa vain töppösiin ja menoksi. Aamut vaan alkaa valostua pikku hiljaa, niin on kait pakko alkaa panostamaan ulkoiseen olemukseen tai paljastuu pian totuus. 

Kerrattakoon taas, että minähän en siis tykkää tammi- enkä helmikuusta. Ilmoitinkin Isännälle että vanhaksi jos elän, niin tahdon nuo kuukaudet vaikka Gibraltarille odottelemaan. Tai vaihtoehtoisesti käpertyä kuin karhu koloonsa vällyjen alle lukemaan ja syömään suklaata.
No, eihän tässä onneksi enää montaa viikkoa tarvi käpristellä, kun kokemukseni mukaan pakkasten pitäisi hellittää, mutta kovia on koettu, iho kuivanut ja tukka suortunut ja pakkasista riippumattomista syistä Huom! hammaskin vedetty............ihan yllättäen. Ylärivistöä menin näyttämään, niin alarivistä vedettiin. Tarjosi juurihoitoa, mutta minä valitsin hampaan vedon.
Aattelin positiivisesti, että yksi hammas vähemmän vedettävää sitten vanhempana. Kannattaa alkaa satsaamaan vanhuuteen.