sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Lukuhäiriö

Eksyin kaupassa kirjaosastolle ja lopulta koppaan eksyi Sarasvuon viimeisin kirja.  
Moneen kertaan kaupassa pyörin ja hyörin ympyrää viedäkseni sen kuitenkin takaisin hyllylle, kun jotenkin tuntui siltä. Mutta siellä se kirja vaan sitkeästi halusi nököttää korin pohjalla ja tulla kotiin asti.
Uni kun ei tule minulla ilman iltalukemista, niin koitti sitten se ilta, kun tuli sitten tämän ostamani kirjan vuoro. Mutta nyt on ongelmaksi muodostunut se, että homma ei ole edennyt toista kappaletta pidemmälle.
Oikein mielelläni sitä lukisin eteenpäin ja varmaan onkin kiinnostava kirja, mutta 
kun en millään ymmärrä lukemaani. Joka lause pitää lukea kahteen kertaan ainakin, ja siinäkin vaiheessa vasta luulee ymmärtävänsä. Mutta sitkeästi aion lukea sen ja jännä nähdä, mitä olen mieltä. Ja sekin on jännä nähdä, kuinka kauan minulla menee aikaa opuksen lukemiseen. 

Tänään aloitin varsinaiset jouluvalmistelut, jotka alkavat yleensä salalahjakaapin siivouksella. Ja se kyllä kannatti. Koska sinne oli kertynyt jo kesästä lähtien näköjään samaa lahjatavaraa vahingossa tuplasti.  Tässähän käy kohta meikätätille samanlailla kuin ennen kotona, kun mummu joka ikinen joulu jupisi itsekseen pukin jo eteiseen poistuessa, että " hm, tästä lahjakasastahan puuttuu jotakin ?!" ja lähti mystiselle kaappikierrokselle ja palatessaan ilmoitti, kuinka pukilta oli vielä eteiseen tipahtanut lahjoja kilteille lapsille.