tiistai 17. marraskuuta 2015

Johan on markkinat


On pimeää kuin mörön kainalossa. Ihan sitä ihmettelee tuolla pimeydessä, että onkohan se nyt ihan  tarkoitettukaan ihmistä tuonne pimeyteen näillä ilmoilla vaeltamaan. Ja jos on, niin kenen on syy, minä vaan kysyn.
Se tuntuu ihan luonnonvastaiselta. Jospa onkin niin, että on tarkoitus onkin olla talvisydän hissukseen kynttilänvalossa rauhoittuen. Ja tuunata vaan sen verran, mitä on pakko.

Mutta ei itku auta nykyajan markkinoilla. Markkinoitten on (kuulemma) koko ajan kasvettava.............on joku viisas sanonut.

Ihan pelottaa ajaa, kun ei nää mitään. Pyöräilijöilläkin pitäisi kyllä ainakin tähän aikaan vuodesta olla velvollisuus varoa ja väistää jo oman turvallisuutensakkin takia. Ei siellä kykene ennakoimaan mahdollisesti tielle vauhdilla suhahtavaa pyöräilijää, vaikka kuinka liikennemerkissä HEILLÄ lukisi ajotien yli jatkuva pyörätie ja etuoikeus ajaa tien yli ennen autoa. Se sama tieto pitäisi olla myös autoille tienposkessa, että "Varo etuoikeutettua mahdollisesti yht'äkkiä edestäsi suhahtavaa pyöräilijää" " Melkoinen ennustaja-eukko pitäisi olla, että pimeässä semmoiset huomaisi ennakoida. Eikä siinä paljoa etuoikeudet auta, jos ei näe, niin ei näe ! Ja mielellänihän minä heille tilaa teen, kun vaan tiedän, missä kohtaa pitäisi olla valppaana.

Onneksi pikku koululaisilla on huomioliivejä, niin näkyvät vähän paremmin sieltä seasta. Mutta kyllä joskus tulee mieleen, että eikö edes koulut voisi alkaa hiukan eri aikaan kuin pahin työliikenne. Mutta kun ei, kun ne on ne nykyajan markkinavoimat, jotka sanelee kaiken. Sekin aikataulutus palvelee vain aikuisia eikä niitä pieniä koululaisia.