perjantai 17. heinäkuuta 2015

Härmälässä

No nyt on päästy vihdoinkin asiaan, ainakin Reissu-Repen mielestä. Voiko elämä tästä paremmaksi muuttua: saa päivystää paraatipaikalta maailmanmenoa ja haistella jos jonkinlaisia koiraparfyymeitä puiden juurilta. Eikä tarvi tuijottaa aina noita kahta samaa naamaa, siis Emännän ja Isännän.

"Vaihtelu virkistää" sano Repe Härmälän leirintäalueelle saapuessa. Ihan alkoi heti jo pelkän hengitysilman mukana tarttua tuo TaMPeReeen murr'rekkin.


Reissuun lähtö oli taas kerran uskomattoman monimuotoista, kun näköjään tavaran määrä tuntuu olevan vakio, on kyseessä sitten viikon tai kuukausien reissu. Paljon piti ahtaa taas matkaan "kaiken varalta" tarviketta, monen tarpeellisen kuitenkin unohtuessa.

Ja vettä tuntuu taivaalta tänä kesänä tulevan kirjaimellisesti kuin saavista kaataen, onneksi meidän Isännällä on kanootti katolla, niin päästään siitä sitten kätevästi lipumaan veteen, jos sattuu ihan oikein enemmän sitä satamaan. Sääliksi käy ulkomaan eläviä, jotka ovat telttoineen leiriytyneet mutaiseen maahan. Näkyivät kokoavan leiriään uimapuku päällä, niin ei eipähän kastu ainakaan kaikki vaatteet.


Katsastettiin tällä kertaa Härmälän leirintäalue. Mainio paikka sijainniltaan: vain 4 km kaupungin keskustaan. Kauniilla paikalla, mutta sijaitsee mutaisella kennäällä ja se ei sateen sattuessa ole todellakaan kivaa.

Nämä pari kuvaa on Härmälän leirintäalueen uimarannalta.



Käytiin kävelyllä vanhalla Finlaysonin tehdasalueella. Siperian liikekeskuksessa söin elämäni parhaimmat bataattiranskikset ja 2 mm:n vahvuiseksi hakatun possufileen kasviksilla, nami nami. Sinä päivänä ei muuta ruokaa sitten tarvittukaan. Eksyttiin myös suklaakauppaan, Isäntä osti Tampereella tehtyä suklaata ja minä onneton huomasin vasta vaunulla ostaneeni Ruotsalaista suklaata. Täyteläistä oli mutta pilattu upottamalla vahvaan kaakaoon. Paljon olisi nähtävää Tampereellakin. Puistot siellä tuntuu olevan täynnä höpötteleviä, seurallisia mummoja, vallankin jos koiran kanssa kulkee. Mikä lie pappojen kohtalo, jos puistoihin eksyvät.


Finlaysonin kartano
Metso-kirjasto