perjantai 19. joulukuuta 2014

Emännän joululahjavalvojaiset

Vuosi on tehnyt tehtävänsä ja kaikki toiminnot ovat hidastuneet. Ennen lahjatkin menivät pakettiin, niin että suit sait vain. Nyt taitavat olla tuossa pöydällä levällään ihaitavana liekkö jo kolmatta iltaa. Niitä siinä sitten pakettiin koitan nyhrytä ja hikeä pukkaa niin, että taidan olla jo ympäristöhaitta. Eivät meinaa kauniisti paperiin kääriytyä vaan aina pullahtavat jostain kulmasta, ja minä kun olin nuorempana niin hyvä paketoija. Ja jatkuvasti hukkuu joko teippirullan teipin pää tai sitten narurullan narun pää. Isäntä jo vitsaili, että pitäisikö sinun mennä lääkäriin ja valittaa, ettei paketit tule kauniita =).

Paketithan muistuttaa ihan erään rakkaan jo poismenneen mummelin paketteja, jotka olivat usein maalarinteipilläkin teipattuja, mutta silti niin rakkaita. Siis ajatushan tässä se tärkein juttu olikin.

Ja kaiken kukkuraksi, sitten kun saan ne pakettiin, niin seuraavana iltana ihmettelen ja muistelen, että mitähän niissä olikaan sisällä ?! No, onpahan aattona jännempää, kun ei tiedä yhtään, mitä mistäkin lahjasta pullahtaa. Kaippa tässä täytyy pitää jo kirjanpitoa =). Taikka paketoida hiukan lyhyemmällä aikajanalla kaikki paketit.

Repekään ei jaksa nyt pomottaa minua huimempiin suorituksiin, kun on pari päivää pomottanut jo Isäntää sen hommissa ja se on kova homma noin pienelle koiralle. Kun sille (siis koiralle) heittää lumipallon jonnekkin tuonne pihalle, niin sehän etsii sitä nenä maassa vaikka puoli päivää ja samalla vartioi isännän hommia ja haukkuu ohikulkijat. Ja on NIIN Onnellinen, kuin koira vain voi olla, kun tuntee itsensä tarpeelliseksi.

Nyt kyllä tarvitaan jo kahvia ja hienoa joulumusiikkia !!!

Kuunteleppa sinäkin:
HIENO joulukappale: Celine Dion

No, nyt päästiin taas vireeseen ja lahjat pakettiin. Ja Isäntä rupes tekemään joulukaljaa, ja se on kuulemma suuri liikesalaisuus.

Mutta tarvitaan vielä monta hyvää kappaletta ja monta kuppia kahvia (ja ehkä vähän Panda-suklaatakin ihan vain koe-maistiaiseksi), että koko joululista on pukattuna. Eli on tässä vielä monta iltaa aikaa nautiskella ja fiilistellä joulun valmistelutunnelmaa.