sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Bloggarin vapaapäivä

Eilen oli bloggarin vapaapäivä, joka kylläkin tuotti vaikeuksia, kun aina oli jossain kivaa kuvattavaa ja jutun juurta tulossa.
Hiljaisilla Pelloilla asustavaa kansaa

Säätiedotukset näytti siltä, että eilen oli hyvä päivä siirtyä etelämmäksi ja niinpä ajelimme tänne Kuopioon Rauhanlahteen. Ja lämpöä oli eilen 18 astetta ja tänäänkin 16 astetta ja mitä ihanin ilma. Kuopiossa tuntui, että onkin toukokuu, kun tienvarsilla nurmi oli noussut uudestaan vihreänä ja valkoapilat kukki runsaina.

Iisalmen eteläpuolella siirryttiin takaisin kesän puolelle ja autot ilmestyivät taas teille. Mutta kummasti alettiin kyllä viihtyä siellä Lapinkin rauhassa. Siellä oli jotain taigaa.


Majoituimme tänne Rauhanlahteen, joka tosiaankin on suuri alue ja jossa on kaikenlaista tarjolla.

Leirintäalue on vielä auki, mutta sisäänkirjoitus tapahtui itsepalvelupisteessä, niinkuin tuntuu nykyajan suuntaus olevan =)
Jotenkin huvittavaa kirjata itsensä sisään ja laittaa lomake respan luukusta. Lapussa lukee, että laskun laittavat sitten kotiin myöhemmin. Näin ne työpaikat Suomessa vähenee. Oikeastaan monen asian tässä voisi jo tehdä itsepalveluna ja olisi sitten palveluunsa tyytyväinen.

Alue tosiaan on kaunis ja perustettu ison Rauhanlahden kartanon maille.



Ohessa rantakioski leirintäalueen satamasta, josta lähtee laiva Kallavedelle.

Ja alueella on jos jonkinlaista aktiviteettia.




Kuten Rauhanlahden teatteriareena.
(kts.alla)



Rannassa oleva pyöreä teatterikatsomo järvelle päin sekä lipunmyyntikoju


Illalla kävimme hotellilla tanssahtelemassa. Jalassa kylläkin oli kummallakin semmoset kumikengät, ettei kyllä Uotinen olisi antanut kuin 1/2 pistettä siitä esityksestä.









Ja tänään kävimme tietenkin vielä testaamassa kylpylän palvelut. Rauhanlahdessa on kyllä ihana uimahalli, kun siellä on melko lämmin vesi ja virtaava vesi vie sellaista "luolaa" pitkin ulkoaltaaseen.

Se on kylläkin vallankin ekakertalaiselle outo kokemus, kun pukuhuone on yhteinen miehille ja naisille !  =)
No, siihen on kylläkin siellä ihan fiksut systeemit selvityä nolostumatta. Paitsi, että suosittelen matkaan isoa pyyhettä.