lauantai 20. syyskuuta 2014

Kauppaa etsimässä

Kulkija tien varrelta



Leivän loppuessa, piti lähteä Kylmäluomaa kauemmaksi etsimään kauppaa. Täällä kaikki on kaukana, joten päätimme kaupanhakureissulla ajella samantein Hossaan , joka on valittu v.2011 vuoden retkeilyalueeksi.
Siellä söimme retkeilykeskuksessa lihaisan aterian ja samoilimme kelohonkametsissä.





Luontopolkuja tuntuu olevan koko Lappi täynnä ja ihmettelen, että eikö ihmiset täällä kulkeissaan pelkää karhuun törmäävänsä, sen verran tuntuu tuota korpea ympärillä olevan. Mutta ei, siellä ihan tyynenä kalastelevat ja samoilevat pitkin korpia.













Ja se kaupan etsintä, niitä ei tosiaan ole joka mutkan takana. Vihdoin viimein löysimme kaupan Erä-Hossan leirintäalueelta ja sinnekkin oli matkaa kymmeniä kilometrejä. Siellä oli semmoinen "Mini-Market" nimeltään, josta kehtasin ainoastaan yhden tumman ja vaalean leivän ostaa, että jäisi jollekkin muullekin ne toiset kappaleet leipää. Täällä tosiaan kannattaa olla omavarainen. Paras olisi olla kalastaja tai metsästäjä, muusikkimiehillä täällä korvessa taitaa olla vähemmän  käyttöä nälän uhatessa  =).







Kylmäluoman "respassa" luin Lapin alueen lehtiä.  Niitä lukiessa tuli tunne, että täällä on "kaukana hömppä maailma". Nämä täällä elävät vahvasti omia latujaan kulkien, viis välittävät etelän hörhötyksistä. Ihan aloin kunnioittamaan pohjoisen ihmisiä.  Että löytyy vielä tämmöinenkin maailmankolkka, missä Mc Donaldsit ei hallinnoi korpimaisemaa.