perjantai 18. huhtikuuta 2014

Mukavasti jumissa

18.4.14
Eilen käväistiin lähellä olevassa Fuengirolassa, jossa kuulemma asustaa paljon suomalaisia talvehtijoita. Pelkkää rantakatua ajellessa kertyi 15 kilometriä. Paljon näkyi olevan turisteja rannoilla, liekkö ottaneet Pääsiäislennon sinne.
Fuengirolan rantakatu


Linna Fuengirolasta
Paluumatkalla isäntä löysi Calahondan (lähellä meidän leirintäaluetta) Lidl:stä suomalaista Pandan Vaajakosken lakritsia ja oli tosi iloinen. Minä lievitin hapanleivän himoani tummahkolla täysijyväleivällä.

Eilen alettiin hiukan suunnitella, josko lähdettäisiin ajelemaan rantaa pitkin jo hiukan takaisinpäin. Mutta sitten alkoikin espanjalaisten pääsiäinen ja paikka täyttyi alta aikayksikön viimeistä paikkaa myöten, niin että ei enää mahduttukaan täältä pois. Meidänkin viereen, niin lähelle että Repekin jo hiukan meinasi, että älkäähän nyt ihan rappusille tulko, tuli naapurit etutelttoineen, eikä meidän vaunu pääse tästä oikein mihinkään.

Joka paikka pullollaan vaunuja

Ja sitten satuin katsomaan netistä Euroopan sääkarttoja ja siellä oli Espanjan keskilämpötila 25 ja jo Ranskassa oli vain 16 astetta, siitä sitten samaa rataa ylöspäin mennessä lämpötilat laskien, tuumattiin että ollaan sitten mukavasti jumissa ja nautitaan vielä tästä lämmöstä Pääsiäisen yli ja kiivetään kesän mukana pohjoiseen kuin muuttolinnut.





Eilen illalla tosiaan alkoi paikka täyttyä espanjalaisista. Respan tyttö oli siirtynyt toimistostaan tietokoneensa kanssa ulkotöihin puomin viereen sisäänkirjoittamaan tulijoita nopeuttaakseen hommaa. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Muutoinkin liukasliikkeiset espanjalaismiehet olivat vieläkin sukkelampia. Pian oli pystytetty vaunujen eteen etuteltat ja TV:t viritetty ulkotelttoihin ja jopa talousrullatelineet vaunun ulkoseinälle (Serlaa varmaan). Ulkogrillit tietysti kyhättiin, ja pöydät ja tuolit, apupöydät ja jopa isot omat roskakorit. Ja se mikä otti silmään, isät teki kaiken. Lapsia on PALJON ja äidit saa ilmeisesti vapaata pääsiäisenä. Niin ainakin voisi olettaa, kun heitä katselee.
On muuten tosi kiva lomailla espanjalaisten seassa eikä jossain englantilaisten tai suomalaisten seassa. Näin näkee ja kokee paljon enemmän. Perheet ovat todella fiksun oloisia lapsiensa kanssa. Eivät rällää vaan ovat luonnostaan aika kovaäänisiä ja touhukkaita. Tänään moni näkyi hakevan syömään vanhempiaan tänne.
Parhaillaan (ilta klo 22) tulee nenään grillauksen haju, kun joka teltassa käristetään lihaa ja laitellaan pöytää koreaksi. Ja lapset juoksee lamppujen kanssa meidänkin vaunun ympäri, niin että vaunu tärisee. Kohta heillä alkaa iltaruokailu, joka kestää puoleen yöhön.

Tänään päätimme ottaa aurinkoa ja uida. Toisessa uima-altaassa on hiukan viilempi vesi, enkä halunnut sinne. Niin päätimme mennä alueen toiseen altaaseen, joka on katettu. Sen vesi on tosi lämmintä. Ja niin heitin minäkin talviturkin. Vieressä kuva "laitoksesta". Siinä näkyy päitä kuin pipoja. Siellä oli niin HIRVEÄ meteli ja paljon porukkaa, mutta pakkohan sekin oli kokea. Kumma kyllä, kukaan ei käyttänyt vieressä olevaa saunaa, emmekkä mekään kehdanneet sinne mennä. Olisivat pian luulleet, että meitä palelee.

Sieltä vaunulle tullessa ajattelin, että olisipa tämmöinen matka ollut kiva jo nuorempana, (vaikkakin olihan meillä, mutta se oli työmatka) eikä nyt vasta kun on tämmöinen "kauhea kanttura". Semmoiseksi sitä joskus jo itsensä tuntee.

Repen vastalause, kun ei päässyt altaalle. Kyllä ikkuna tulee puhtaaksi. (kuva epäselvä edestä ja takaa tulevien varjojen takia)