maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisajelu

21.4.14
Tienposkea ennen Cartagenaa
Terveiset tällä kertaa täältä La Mangasta, jossa ainakin tämä päivä oleskellaan. Olihan se sitten eilen lähdettävä Cabopinosta pois, kun isäntä meinas, että saan sieltä pian liikaa "huonoja" vaikutteita. Alan pian odottamaan meidänkin isännältä naisväen töitä ;).  Ei ole kyllä pelkoa, en minä tykkää autonrenkaita vastaavasti vaihdella tai rännejä puhdistella.

No, jos ihan totta puhutaan, niin eilen herättiin pilviseen säähän ja oli luvannut sadetta Marbellan seudulle, niin aateltiin sitten kuitenkin laittaa nokka kohti pohjoista ja edetä vauhdikkaammin siihen asti Espanjan rannikkoa, mistä alkaa taas uudet maisemat. Paljon jäi aiottuja seutuja katsastamatta kuten Granada ja Sierra Nevada, mutta ei sinne uskaltanut pääsiäisruuhkiin lähteä ajelemaan. Ja tulee pian matkailuähky, jos liikaa ahmii.
Yllä parkkeeraus meikäläisen mittapuulla 45 asteen mäessä (jos pystymäki on 90 astetta)

On muuten meidänkin isäntä oppinut jo tavoille, tööttäilee jo kuin espanjalaiset. Sillä ei ole mitään merkitystä, auttaako se mitenkään asiaa, kun esim. jos ollaan tiukassa jonossa ja töötätään, niin ei edeltävä pääse kuitenkaan mihinkään alta pois. Mutta pääasia.... se kuuluu kulttuuriin.










Vatsa täällä toimii paljon paremmin kuin koto-Suomessa. Ollaan epäilty, että josko se maito ei sittenkään ole niin terveellistä kuin väittävät. Heti kun sen juonnin vähentää, niin johan alkaa olla putkisto kunnossa. Vesi siis on meillä ruokajuomana. Maitoa lirautetaan vain kahviin ja paras maito kahvissa on tähän mennessä on ollut englantilaista.



Isäntä tuolla parhaillaan pesee vaunua ja autoa, kun tässä leiripaikassa on kätevästi oma vesipiste vaunun nurkalla. Jos on meillä Suomessa lumenluontia, niin on täällä kyllä vastaavasti pölyä. Ja se kun on vielä semmoista keltaisen oranssia, tunkee joka paikkaan ja aurinko vielä kaiken lisäksi polttaa sen kiinni pintoihin. Mutta vieläkin tykkään enemmän tästä pölystä kuin lumesta. Paitsi silmissä.


Ja nämä hajut. Espanjan haju on semmoinen imelän kukkainen, jossa on sekoittuneena palaneen käryä. Tykkäävät poltella täällä roskia. Ihailen sitä tuoksua monesti iltalenkillä kävellessä, mutta isännän nenä ei haista siinä kyllä mitään kukkaista.

Tästä aiheesta tulikin mieleen, että mitähän varten hajuvedet suunnitellaan niin, että miehillä on usein jotain kuusentuoksua, en minä ainakaan aina tykkää haistella metsätöitä. Ja kun naiset kerta tykkää kukkien hajuista, pitäisköhän se olla toistepäin. Naisille kuusenhajuiset tuoksut ja miehille kukkien hajuiset ;)





Alla lisää kuvia matkan varrelta

Kuvia tuli napsittua kun jonotettiin pääsiäisruuhkassa





Taustalla lomakohde muovin takana











Huomaa erityisesti vuoren päälläolevat talot