torstai 27. maaliskuuta 2014

Vieraileva tuuli

26.3.14  
Tuulenpuuskia

Täällä asustaa sitten kummallinen tuuli, se tulee ja menee. Ja juuri kun luulee, että nyt se  loppui, niin johan kohta alkaa taas kummallinen puhuri lähestyä viljelyksiä ja puita pitkin humisten, ja sitten se taas menee menojaan. Illalla sitten uutisista saatiinkin huomata, että juuri täällä Valenciassa oli ollut todella kovia tuulia, kuvissa rouvat pitelivät hatuistaan. Ja lisäksi oli kuvia niistä paikoista, joiden ohi tänne tultiin. Pamplonassa oli satanut parikymmentä senttiä lunta, joka ilmeisesti on siellä aika harvinaista ja Atlantin rannalla olevassa Biarritzissa oli myrskynnyt ja satanut vettä kaatamalla. Siis hyvä kun kerittiin alta pois.

Nyt toteutui sitten se suunniteltu siivouspäivä ja vaunun parantelupäivä. Olikin kiva suunnitella kikkoja, miten saa tavarat järkevämmin pois jaloista kuleksimasta.

Käytiin paikallisessa kiinalaisten pitämässä varastomyymälässä, josta löytyi mm. emännälle ihku kemsankuljetuskärry, siis sellainen trolli, josta kassin poistettua tuli erittäin hyvä. Kyllä nyt kelpaa emännän iloisena vedellä kemsaansa tyhjennykseen.
 
Päivän ihmetyksen aiheita olivat mm.Espanjalaisten parkkeeraustavat: ihan röyhkeästi vaan jättävät autonsa parkissa olevien autojen viereen hätävilkut päällä käydäkseen asioilla.  Illalla taas ihmettelin, kun kaikki ohjelmat on dupattu. Mutta se on hyvä, kun on aina myös Espanjan kieliset tekstit laitettu, siitä  on hyvä opetella espanjaa, kun näkee miten kirjoitetaan ja lausutaan. Mutta se vasta hassua on, kun espanjankielessä huuto- ja kysymyslauseet alkavat ja loppuvat ? - ja ! -merkkiin, ja lauseen alussa oleva merkki on aina väärinpäin. Isännällä oli siihen kyllä selitys, näin kuulemma hitaampikin ymmärtää, milloin alkaa kysymys tai huutolause.

Men in black Pucolin rannoilla