sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Toripäivä

30.3.14
Tänään herättiin, kun kirkonkellot kilkattivat tuossa lähellä ja samalla tajuttiin, että kellojahan on siirretty tunti eteenpäin, siis ylös ettei mene päivä hukalle. Täällä muuten kirkonkellotkin lyö puolet nopeampaan tahtiin kuin meillä Suomessa. Virkeät eläkeläiset siellä jo tiskejään kuuluivat tiskaavan ja pikkupyykkejään pesevän.

Kätevä pesupaikka pikkupyykille (= La lavanderia)
Aurinko paistoi täydeltä terältä, vaikka melkein joka päivälle on säätiedotus sadetta uhannut, mutta jotain muuta kautta ne pilvet onneksi kiertää.

Aidan takaa alkoi kirkonmenojen jälkeen kuulua elävää musiikkia ja päättelimme, että siellä on kirpputorimarkkinat avattu tältä päivältä, siis sinne.
Toria pitävät jonkin sortin vanhassa pikkulinnassa, jossa oli kovasti lokeroita kuljeskella ja ohessa oli ravintola, jossa joka päivä esiintyy flamegotanssija. Meidän käynnin aikana kylläkin vain mummot tanssivat flamengoa ja sitäkin Beatlesin tahtiin.

Torilla erikoisin myytävä tavara oli käytetyt hammaslääkärin instrumentit.

Päivänokosilla mietiskelin tätä espanjankieltä. On se jotenkin niin hauskaa, mieti nyt tätäkin:                     Este es mi mujer = tämä on minun muijani  tai valkoinen = blanco (no mikäs muukaan), keltainen = amarillo jne.

Mikä ei kuulu joukkoon, ei vaines -> vaan täällähän kasvaa kuusetkin väärinpäin






Vieressä kuva vaunulta kulkevasta aitakujasta talousrakennukselle.







Iltapäivällä isäntä sai vielä semmoisen sunnuntai-työkohtauksen, joka kait on perinnöllistä ja otti nyt sen hommaamansa T-haaraliitoksen esiin ja korjasi sängyn alla olevan putkivuodon. Ja kyllä on taas ylellistä, kun taas vedet tulee ja menee.