lauantai 29. maaliskuuta 2014

Siellä, missä nurmi ei kasva

29.3.14
Eipä tullut sitten kuin yksi putkimies sieltä Pucolin kylältä putken T-haaraliitoksen kanssa ja ilmoitti, että otetaan suunta nyt sitten seuraavaksi Benidormiin ja tehdään putkityöt sitten siellä, kun jaksetaan.

Joten tänne Benidormiin nyt sitten asetuttiin ja vielä kaiken lisäksi niin lähelle talousrakennusta, että on melkein kuin keittiö ym. systeemit kuuluisivat vaunun piha-alueeseen, joten hätäkös tässä vielä putken korjaamisen kanssa.
Emännän ulkokeittiö ja huoltorakennus

Heti leirintäalueelle sisäänkirjoitusta odotellessani tuli mieleen se samanniminen TV-sarja (Benidorm), kun katselin yhden englantilaisrouvan touhuja: vaikka oli lämmin ilma, niin päällä oli hihaton turkisliivi ja jalassa ohuet kukkalegginsit ja samanlaisia rouvia oli jo kohta jono rupattelemassa siinä raha-automaatin edessä.

Leiripaikalle asettuminen olikin sitten oma lukunsa ja auttajia oli monesta maasta. Paikat on niin pieniä ja kiellettyjä ajosuuntia ihan liikaa, että oli aika hikistä hommaa saada meidän laivue omalle paikalleen.

Olikin sitten kiva lopuksi laittaa leiri kuntoon ja oikein iso matto oven eteen. Täällä kun ei nurmikko kasva. Mikään muu ei kasva kuin hiekka ja appelsiinipuut sekä palmut.

Leirin pystytys

Tämä leirintäalue on enimmäkseen englantilaisten ja hollantilaisten talvehtimispaikka, enimmäkseen eläkeiässä olevia. Leiripaikkoja vieri vieressä kukkapurkkineen ja koristeineen. Vieressä menee iso katu, jonka varrella on paljon kauppoja ja ravintoloita sekä linja-autopysäkki keskikaupungille.

On ihan hauska huomata, kuinka täällä vanhempi väki iltaisin huudattaa TV:tä katsellen jalkapalloa tms. ja yksi jos toinen muori tai vaari istuu läppärinsä kanssa aurinkotuolissa. Siis ei vain ne nuoret ;)


Muuten, tämä Benidorm on kuulemma Välimeren suosituin lomakohde. Väkiluvun ollessa noin 70 000, sesonkiaikaan se kymmenkertaistuu. Ja onhan tämä kyllä aika erikoisen näköinen paikka. Täällä on esim. Euroopan korkein hotelli ja "ohuita" pilvenpiirtäjän näköisiä rakennuksia sumuisten vuorten varjossa. Tulee ihan semmoinen mystinen, epätodellinen olo niitä katsellessa.

Hotellirakennuksia rannassa
Ja lisää hotelleita