lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kanavien risteyspaikka

6.3.14

Tänään aloitimme aamun vaunun siivoamisella. Nyt kun ilmat ovat lämpenemään päin, ja vaunun ovea aletaan pitää enemmän auki, niin Repeä varten laitettiin myös oveen verkko sekä myös naru/koukkusysteemit kuntoon niin, että saa koira pitää vartiota vaunun ympärillä.

Lämmintä oli tänään 16 astetta ja ihanan leppeätä. Isäntä teki tuttavuutta viereisessä aitauksessa olevien kolmen hevosen kanssa. Selvästikkin yksi niistä oli johtajahevonen,  joka jakoi kädestä annetun ruohon syöntivuoroja kahdelle muulle hevoselle.  Vietettiin oikein maaseutulomaa. Repe oli onnessaan kun sai kirmata ruohikolla. Minä istuin välillä vaunun ikkunan ääressä tai ulkona retkituolissa ja ajattelin, että tämä se vasta on lomaa kun kerrankin saa ihminen tuijottaa vaan vaikka tyhmänä hevosia, ilman että mielessä pyörii ainaiset tekemättömät työt.
Aamuhetki


Iltapäivällä ajeltiin katsastamaan läheiset paikkakunnat: Olfen sekä Datteln. Oftenissa käytiin Aldissa (= Lidlin kilpailija) sekä ihanassa kahvilassa, jonka lasitiski pursusi herkkuja. Kahviloita tuntui olevan joka kadunkulmassa.














Sitten olikin isännän odottama päivän kohokohta:
Tutustuminen kanaviin. Niissähän sitten riittikin isännälle ihmeteltävää
Ihme juttu, näin  naisnäkökulmasta: veden kulku niissä oli varsin yksinkertaista  ;)