sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Vanhan koulukunnan lihastreenit

Vietelty tässä Isännän kanssa syyslomaa raksalla ruskettuen. Pihasaunan perustuksia puurtaen.

Tänä Sunnuntai-aamusella heräsin kylläkin yltäpäätä hikisenä ja tyyny märkänä ja tunsin suurta hetkellistä toivottomuutta. Totesin Isännälle, että "Onko tästä enää toivoa pihan entiseksi muuttua ja Mikä ihme on noita kolojakin pihaamme kaivanut ???" Ehdotin, että josko tilattaisiin pihaamme sittenkin palkollinen työmies, että onko meistä enää moiseen urakkaan.
Mutta meidän Isäntä se haluaa tehdä aina kaiken ihan itse. Eikä tuntenut laisinkaan toivottomuutta.


Liekkö karhu käynyt yöllä naamansa likaamassa meidän montuissa??









Monenlaista työvaihetta on viikkoon mahtunut.


Ja  Repe toiminut kunniakkaasti vastaavana työnjohtajana. Aina paikalla siellä, missä tarvitaan.






                                            Emännällä meni kyllä alkuviikosta maitohapoille jo pelkästään talsiminen tontilla liian painavilla saappailla. Mutta onneksi sai puolen viikon maissa virkistävän työkomennon Pirkanmaalle, ja tuli uusia voimia puhkuen takaisin rakennustyömaalle jatkamaan keveämmillä kengillä.

Ja Isäntäkin sai alkutreeninä aloittaa lihaskuntoharjoittelut kaivurin puikoissa. Ja siitäkös se oli iloinen.
Jotain kummallista on viikossa ajatusmaailmalle tapahtunut.
Kun tänään ajelin kauppaan hakemaan ruokaa meille ja näin matkalla lenkkeilijöitä kaiken maailman hilavitkuttimia heiluttaen kuntoillakseen, niin tuli ihan outo olo, kun aattelin " Että MIHIN on kadonnut kaikki hyötyliikunta maailmasta ?? Miksi kaikki pitää tekemällä tehdä, kuten maksettavat kuntosaliryhmät yms". Mitä lihasvoiman hukkakäyttöä !? Jossain kuntosalilla voisi valjastaa kaiken sen heilumisen vaikka samalla jollainlailla....... energiaksi, tai vaikkapa työnteoksi , no ehkei nyt sitten kumminkaan....koska eihän se nyt kivalta tuntuisi.

Miksei enää ole tämmöisiä "Vanhan koulukunnan lihastreenejä", jossa liikunta tulee kuin itsestään, kuten ennen  esim."Perunatalkoot" yms.....

Mutta.... NYT tänä iltana onkin kiva laittaa pää tyynyyn, kun Isäntä huuteli illansuussa iloisesti yhdestä  montusta, että "Tuus kattoon". Ja siellähän komeili kaksi harkkobetonitornia, jossa komeili perustuspalkit kauniisti päällekkäin, vielä VAATERISSAKIN.  Olinpa ihan ylpeä Isännästä, ehkäpä se tästä vielä ennen ensi lumia... saadaan saunanperustus kuntoon ............