torstai 15. joulukuuta 2016

Mielenrauhaa

Isäntä se tuolla perähuoneessa ajelee ompelukoneella. Vanha Tikkani on tainnut tuolla tiensä päähän. Isäntä on joutunut harvasa päivä avaamaan sen takaluukun ja rasvaamaan ja mitä milloinkin siitä fiksaamaan. Kauan se kone on kestänytkin, kaikki muu, mutta muoviosat alkaa haperoitua. Pakko kait luopua siitä vaikka tunnetusti en halua luopua vanhoista vehkeistä. No, josko kohta pääsisin surruttamaan tekeleeni valmiiksi tai sitten se on tehtävä käsin. No, nyt se kyllä jo huuteli löytäneensä vian. Ihmemies....tuo Isäntä.

Sitä ennen voin vielä istua tässä ja antaa ajatuksen kulkea vapaasti, kuten tekee hormoonivapaat 55-vuotiaat.

Silloin talvisydämetkin voi viettää ihan rauhassa, ei tarvi höngätä kauppojen ruuhkassa etsien jotain mitä ei tiedä itsekkään, hakea vain maitoa ja leipää ja kiertää kaikki turhat asiat ja häipyä kotiin, jossa odottaa aina iloinen läähättävä koirannaama.
Istua pikku lenkin jälkeen kahvikupposen ja ihailevan koiran kanssa katsomaan TV:tä kaikessa rauhassa. Tiskit oottakoon, samaten pölyt, himmennetään vaan valot ja nautitaan tämä marras-joulukuu, antaa joulun tulla ja mennä, kunnes tammikuu paljastaa koko totuuden: rypyt, pölyt, ajatukset....MUTTA ei vielä, ei nyt.

Kannattaa elää 55-vuotiaaksi, niin alkaa vasta näkemään, mihin yleensä kannattaa höngätä. Ja mitä yleensä kannattaa hankkia, mihin satsata, mitä tavoitella ja mitä kiertää kaukaa. Täyttää akut aidoista asioista, kuten pikkulapset, koirat, iloiset AIDOT ihmiset ..... ja antaa joulun tulla ja mielenrauhan.               >>>> Ihana joulukappale

"Aito" joulukoira