perjantai 11. marraskuuta 2016

Naislogiikkaa

Lääkäri määräsi tässä jokin aika sitten minulle nenäsumutetta, kun kävin valittamassa korvakipua. Ja kyllä sumute on auttanutkin jonkin verran. Yksi pullo on jo mennyt ja kävin hakemassa toisen apteekista. Ja äsken juuri avasin sen uuden ja aloin opiskella suomenkielistä käyttöohjetta, kun ensimmäistä pulloa avatessani en jaksanut kivulta lukea sitä sohvanpituista ohjetta ihan kokonaan. Nyt aattelin oikein syventyä siihen.

Luettuani 30 cm ohjetta vasemmalta oikealle päin, tulin keskikohtaan, jossa oli kuvallinen ohje. Siinä luki, että "Nenäsumutteen valmistelu ensimmäistä käyttökertaa varten: valmistele nenäsumute painamalla pumppu pohjaan ja vapauta se 6 kertaa, kunnes pullosta tulee tasainen suihke. Tällöin se on valmis käytettäväksi ja jos sumute on ollut käyttämättä yli 7 päivän ajan, valmistele pumppu uudelleen painamalla se kerran pohjaan ja vapauta se yhden kerran......Niin MITÄ siinä sanottiin?!?!?! mitä IHMETTÄ tuo tarkoittaa??

Isäntä kuorsasi sohvalla ja herätin sen ihmetelläkseni sillekin suureen ääneen, että MITEN ihmeessä tässä ohjeessa voi näin lukea, että miten pumpun voi painaa pohjaan ja vapauttaa sen 6 kertaa kun kuitenkin tuossa toisessa kohtaa sanotaan, että kerran pohjaan ja vapautetaan kerran. Siinä täytyy olla virhe, siinähän pitäisi lukea, että paina pumppu pohjaan 6 kertaa ja vapauta 6 kertaa. Jostain syystä Isäntä oli tässä kohtaa ihan toivoton. Selitti vaan, että miten ihmeessä rouva voi mukamas pumpun painaa yhden kerran pohjaan ja vapauttaa 6 kertaa, että haloo. Minä siihen että haloo haloo...menee hermot, että ihan varmaan joku mies tehnyt tämän ohjeen !!!



No, minä otin pullon ja pumppasin sitten sitä 6 kertaa. Ja mikä oli tulos: se että pullossa ei ollut enää ainetta kuin 2/3 osaa ja Isällältä meinasi mennä vedet väärään kurkkuun, kun näytin vajaata pikku pulloa ja luin pullotarrasta pullon hinnan: 27.50 euroa. 

Jotta, kalliita oli suihkutukset, vallankin kun tuli kuitenkin jo toisella suihkutuksella hyvin suihkua.
Turhaan siinä Isäntä ilveili, minähän sanoin että ohjeessa täytyi olla virhe.... 
Varmaan olisi halvemmaksi tullut, jos olisin painanut kerran pohjaan ja vapauttanut 6 kertaa......