torstai 29. syyskuuta 2016

Järviradio

Tällä viikolla olen löytänyt "Järviradion". Siinä sitä on kotikutoista tunnelmaa. Melkein pääsee lapsuuden fiiliksiin sitä kuunnellessa. Uutisten lukija nainenkin oli varmaan unohtanut silmälasit kotiin. Sen verran harvakseltaan takelteli uutissanomia, mutta se tuntui vain hauskalta kuunnella, ei haitannut yhtään. Ja ne nimipäivä toivotukset pitkin päivää ja toivekappaleet laidasta laitaan. Ei soi koko ajan Adele tai Leijonakuningas. Vaan koskaan ei voi tietää, kuka seuraavaksi esiintyy. Siinä sitä on jännitystä ja vaihtelua lomapäivään, suosittelen.    Järviradio

Touhutessani keittiössä kuuntelin radiota niin kauan, että Repe sanoi sitten lopulta kovan sanan. Katsoi radiota ja haukahti, että "nyt tuo toosa kiinni, ja vähän äkkiä"
Hei, anna mun kaikki kestää !! Ei hetken rauhaa, kun Emäntä on lomalla.
Isäntä se alkaa loppuviikosta aina odottaa, että Emännän loma loppuisi. Kun saan aina loman aikaan niin ihmeellisiä ideoita (kuulemma), kuten esim. hilasin nyt keittiöön radioni viereen ulkomuovituolin. Ja siihen asetin vanhat kissatyynyt pehmusteeksi ja ai että, kun siinä oli kiva istua tukevasti kyynärpäät käsinojilla kuunnellen sitä radiota kutoen samalla pikku villapaitaa. Kyllä mieli lepäsi. Kunhan vaan aina kerkesin siihen ennen Repeä. Harmi vaan, että loppuviikosta alkaa taas tosikkous voittamaan ja tuollaiset ihanat luovat ideat alkaa häiritsemään silmää ja yleisiä normeja, Harmi !


Taidan muuten olla syysihminen. Ainut huono puoli syksyssä on se, että sen jälkeen tulee aina talvi.
Kuinka ihanaa syksy olisikaan kun sen jälkeen tulisi vaikka yllärinä joku muu vuodenaika, niin ei olisi aina se sama tunne kuin kaikessa kivassa "kaikki loppuu aikanaan"-tyyliin.

Voisi nautiskella vielä paljon enemmän: mieli kun on niin tyyni syksyllä ja ilmassa on kypsä raikas tuoksu. Lehdet on kauniita ja tuulta on kiva kuunnella sekä äsken Repen kanssa metsässä lintujen syyssonaattia. Niillä oli vissiin kokoontumisajot meneillään. Päättivät tietysti lentojen vetovuoroista yms. tärkeästä. Ja sade: sitä vasta kiva on kuunnella. Oikeastaan mitä synkempi ilma ulkona, sen parempi olo sisällä.

Käytiin tosiaan Repen kanssa lenkillä kuunnelleen lintujen syyskokousta ja pärjättiin ilman nesteytystä!! Aamulla kun luin teksti-TV:stä seuraavanlaista: "Kuntoilija voi lähteä tunnin lenkille ilman vesipulloa !! - Lyhyiden liikuntasuoritusten aikana tulleen nestehukan ehtii korjata kotonakin "

Voi EI, äly hei, älä jätä !  ......................... Mä en kyllä kestä tätä nykyihmisen MAALAISJÄRJEN puutetta.
Tämäkin joulukaktus näyttää tykkäävän syksystä