perjantai 17. kesäkuuta 2016

Elintason mitta

Katteltiin tuossa Isännän kanssa jalkapalloa. On se ihme peli. Kenttäkin NIIN iso ?! Oikein väsytyslaji ja kuivahkojahan nuo pelaajat näyttää olevan.

Miksi jääkiekossa on paljon pienempi kenttä, vaikka pääsevät luistimilla puolet nopeammin päästä päähän. Ja jalkapallokin tuntuu jotenkin suhteessa pieneltä maalin kokoon nähden, käy sääliksi maalivahtia. Ja voi sitä yhteentörmäysten määrää. Ei tervettä päivää monellakaan, kun AINA törmäävät toisiinsa. Yksikin otti semmoisen samanlaisen ilmalennon kuin minä viime talvena liukkailla. En kyllä kestänyt kauaa kattella, kun hiuslaitteenkin ulkonäkö näkyy heillä olevan tärkeämpi kuin kypärä päässä. AI JAI !

Sanoin Isännälle, että kyllä nyt on saatava jotain makeata, että pitäis lähteä varmaan hakemaan jostain, mutta Isäntä muisti, että jääkaapissa oli vielä tallella makeita pikkumuffinsseja, jotka pelastaisivat iltani.

Sitten taas istumaan lempituoliin ja jatkamaan jutustelua. Totesin Isännälle, että "No, jatka nyt, mihis jäitkään ?", siihen se tuumasi, että kuulemma MINÄ jäin johonkin, ja että se mukamas ei ollut puhunut vielä mitään....No, aina parempi.
Kerroin sille sitten, kuinka olin käynyt perjantai kaffeella oikein leivoksen kera. Ihmettelin kahvilla leivosta katsellessani, että MISSÄ on se kakku, kun KOKO leivos on pelkkää täytettä. Korkeus noin 5 cm ja kakkupohjaa 2 mm !!  Ennenhän oli juuri toisin päin: Oli siis kakkutaikinapohja, johon laitettiin hillotäytettä väliin (ehkä se 2-3 mm, jos oikein makeaa kakkua halusi, niin ehkä jopa 1 cm) antamaan makua ja makeutta. Missä vaiheessa kaikki on kääntynyt päinvastoin ??

Mutta Isännän teorian mielestä se on kuulemma selvä nykyajan"elintason mitta", siis kakun täytteen määrä.
Missä se "kakku" on ?!?!?