torstai 16. kesäkuuta 2016

Aamuradio

    

Autolla ajaessani, vallankin aamusella, tulee kuunneltua radiota ja enimmäkseen musiikkia.
Ja tuppaa olemaan tuo Nova siinä ykkösvalintana, mutta kun pyörittävät siellä Alvariinsa (Alvari voisi ollakkin uusi kanavan nimi) samoja kappaleita nonstoppina, niin että tietää jo etukäteen, missä kurvissa alkaa soida Tähkän: Morsian ja millä suoralla taas Vesalan Tequila. (mistä vetoa, etten löytäisi töihin, jos soittaisivatkin jonkun oudon kappaleen viimeisessä mutkassa).
Ei sitä kyllä kestä Erkkikään, saati sitten tämä Emäntä, siis joka aamu ja joka päivä uusintana samaa matkaa, samoilla kappaleilla, kun muutonkin päivät rullaavat samoilla naamoilla ja samoilla vuorosanoilla, (ei naamoissa sinänsä mitään vikaa),  mutta rajansa kuitenkin kaikella.

Kyllä EDES RADIOSTA pitäisi eri ohjelma tulla seuraavana aamuna eikä taas eilinen alusta (please).
Joten olen viime aikoina kääntänyt Nostalgia-kanavalle, kun sattuu olemaan viereinen näpykkä. Siis vaihtelun vuoksi edes paluuta nostalgiaan. Niin, ei sen puoleen, turvalliseltahan se elämä tuntuu samoilla kuvioilla, niinhän se on lapsillakin, samat toistuvat rutiinit tuovat turvallisuutta .

No, tänä aamuna siellä nostalgialla lauloi kuitenkin Madonna, HUOM ! LAULOI ! ja kuulosti jopa hyvältä. En minä kyllä nuorempana Madonnan lauluja niin ihaillut. Ihmettelin ajaessani suuresti tätä kuulemaani outoa ilmiötä. Että ihan tykkäsin siitä kappaleesta Madonnan laulamana. Ja se kuullosti melodiselta.

Olin hämilläni ja meinasin kääntyä vasempaan kun piti kääntyä oikeaan. Mutta tajusin siinä sitten jo melkein perille ollessani, että eihän nykyään olekaan se muotia, että laulun pitäisi kuullostaa laulamiselta. Oikeastaan monesti kuullostaa siltä, että nyt pärjäisi parhaiten ne alaluokkien laulajat, jotka aikanaan luokan edessä täristen puhumalla tai puoliksi laulun ja puheen sekaisella tyylillään selvisivät kappaleensa loppuun. KYLLÄ olisi muuten nykyään heillä auvoiset olot, tiedä mitä Cheekejä olisivatkaan....

Ja TUNNE: SE se on TÄRKEÄÄ nyt kappaleessa. Sen pitää näkyä ja kuulua. Äänen pitää olla vaikeroiva, laiskasti ulos soljuva, vetelä, nariseva, mielellään nuotin vierestä menevä, shokeeraava, huutava, kiljuva, kuiskaava, itkevä, ihan mitä vaan, mutta täsmälleen nuotilleen se ei saa osua....se on virhe ja jotakin särmää pitää löytyä.

                                                                                                                          Musiikki, Teho, Aliarvioida, Tunne
                                                   
Enkä nyt millään malttanut olla laittamatta tähän linkkiä vielä kappaleeseen, joka ei shokeeraa,
mutta onhan tässä sitä TUNNETTA !!!    >>>     Nostalgista TUNNETTA