lauantai 21. toukokuuta 2016

Takavuosien muotitietoiset

Kesä tuo mukanaan juhlia. Senpä takia mylläsin juuri omaa "Muinaisten muotiluomusten" -vaatekaappiani, josko sieltä jokunen olisi vaikka tullut uudestaan muotiin eikä tosiaankaan tarvitsisi löytyä kuin yksi ainut. Mutta kun ei ole mitään tuntumaa, mikä on muotia ! Sen siitä saa kun laittaa postilaatikkoonsa tarran "Ei mainoksia". Tulos on yhtä kuin täysin muodista tippuneet. Muistelen aikanaan kun mainoksia vielä tuli, niin sen verran kuitenkin tuli niitä silmäiltyä, että tuli jonkinlainen tuntuma, mikä on kunkin kevään muoti.

Ja tämä sama touhu toistuu joka kevät. Talvi siinä välissä vie muistin siitä, mikä viime kesänä on hyvältä päällä näyttänyt. Ei mitään tuntumaa, ei edes työn kautta, kun päällä sielläkin on ns.työvaatetus ja työmatkallakaan ei näe kuin edellisen auton perävalot.
Kaikenlainen arkipukeutuminenkin aivan hukassa, melkein koko oma identiteetti.
Kyllä jotain pitäis' nyt tehdä !


Mustavalko pantteri


No, päätin unohtaa muodin. Ja löytyihän sieltä kaikenlaista "hauskaa", kuten sikkinen paitapusero, jossa valkoisella pohjalla mustia isoja pallontapaisia kuvioita ?!?!
Ei kyllä arvaa laittaa. Vie pian huomion juhlittavalta.

Ja Mistä ihmeestä olenkaan löytänyt noita hullunlehmän paitoja, tuo ei meinaan ole ainut lajiaan.




Sitten kaapin perältä löytyi liekkö 90-luvun tietämiltä aivan ihana laivastohenkinen yhdistelmä, tunika ja siihen sopivat pystyraitaiset leveälahkeiset tuulessa liehuvat housut.. No ei ole kanttia niitäkään laittaa, jos ei halua liputtaa juhlan kunniaksi. 
Siis KUKA tämmöisiä raaskii heittää kaapistaan poiskaan. Jos vaikka kerran elämässä niitä vielä tarvitsisi.


Ja kaikenlaisia vastaavia irtokappaleita löytyy,  mutta kokonaisuus ontuu pahasti. Ja värisokeasta miehestäkään ei väriyhdistelmien valinnassa ole paljoakaan apua. Vaikka muutoin kyllä löytyy tyylitajua.


Kyllä ensi keväänä pitää jo huhtikuussa ottaa postilaatikosta "Ei mainoksia"-kyltti pois. Ja nyt ei muuta, kun sukellus kaapin uumeniin edelleen, kun ei voi tietää, mitä sieltä eteen tulee. Sitähän voi aloittaa vaikka ihan uuden muodin, kun rohkeasti vain kokeilee. 