sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Onnenpäivä




Tänään oli hernekeittopäivä ja avattiin Isännän kanssa lauantain kunniaksi oikein se "Reilusti lihaisampi" versio. Kauan kyllä sai lusikoida, ennen kuin lautasen pohjalta lusikkaan osui yksi pikkuruinen lihanpala. Totuuden mukaisempi mainos purkin kyljessä olisi kyllä varmaankin ollut "saattaa sisältää pieniä määriä lihaa".  

NO, vauhtiin onneksi silläkin päästiin ja ajeltiin kaupungille päin. Matkalla merkkasin, että oli näköjään suunnituskisat saarellamme ja huomasin myös uuden ilmoitustaulun, jonka varmaan oli täytynyt siihen kolmen tien risteykseen pystyttää joku autoton kaupungin työntekijä. Koska jos siitä taulusta jotain meinaa lukea, pitää auto pysäyttää siihen keskelle risteystä ja toisesta suunnasta tulevan auton ajaa järveen ja yhden suojatietä kävelevien yli, jos meinaa pystyä autoa ajaessa sitä taulua lukemaan. Suorastaan hengenvaarallinen ja omituinen ilmoitustaulun paikka. Ajattelin, että pyörämiehen tai jalkamiehen idea sen täytyy olla.

Tehtiin sitten lauantai-cruisinki Palokan kautta Muurameen. Ja matkaan tarttui mm. Barcelona-auton istuinpäälliset Emännän autoon . No, nehän voi olla oikein pirteät siellä. Onhan minulla olemassa niihin sopiva niskatyynykin hattuhyllylle. Ei saa kangistua yksitoikkoisuuteen...tässäkään iässä.

Olen tässä ollut jo pidemmän aikaa ompelukoneeni kanssa evakossa omassa kodissani. Aina kun olen sille löytänyt jonkun sopivan nurkkauksen, ja asettunut sinne ihastuksissani ompelemaan, niin juuri se nurkkaus on tarvittukin yht'äkkiä johonkin muuhun käyttöön (musavehkeitä, musiikinkuuntelua, yms...musiikkiin viittaavaa). Ja minä tietysti yleisen edun nimissä olen ottanut ompelukoneen kainaloon ja aatellut, että miehillä pitää olla tekemistä, etteivät pyöri jaloissa kitisemässä.


Ihmettelin kyllä tässä kerran Isännälle, että on se kumma, että vaikka on omakotitalo, niin siitä ei löydy pientä kolosta Emännän ompelupöydälle.


No, mutta tänään oli se päivä kun sekin päivä nähtiin että ompelunurkka löytyi ja nyt meinataan Repen kanssa pitää tästä nurkasta visusti kiinni. Vallankin kun nurkkaus tuntuu hyvin kotoisalta ja Feng Shuit on kohdillaan.



Repellä onkin nyt kaksi koirankoppia sisällä, toinen on Isännän kirjoituspöydän alla ja toinen minun ompelupöydän alla. Kyllä Repukan nyt kelpaa.