sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Lauantai filosofiaa

Isäntä läks' saunaan ja koira perässä. Minä en mennyt, sanoin niille, että "siellä kastuu ja tulee hiki, en tykkää". Olin liian laiskalla päällä mennäkseni saunaan ja silloin olen aika laiska. Ja silloin kun en jaksa puhua, ymmärtää Isäntäkin ihan ilman kysymättä, että silloin on Emäntä tosi väsynyt. Ymmärtää silloin kunnioittaa väsynyttä Emäntää. Isännästä sitä ei oikein huomaa, on aina samanlainen .....suurin piirtein. Yhtä tasainen.

Ja niin taas viikko vilahti ohitse ja kauhukseni kalenteria tarkistaessani huomasin, että kohtahan on jo kesäloma ohitse. Kumma kun tuo aika menee nykyään niin nopeasti.

Miksi aika menee nykyään niin nopeasti. Muistan jostain lukeneeni, että aika menee nuoruudessa sen takia hitaamman tuntuisesti, kun kokemukset ovat silloin uusia ja ihmeellisiä ja vuoteen mahtuu niin paljon kaikkea jännittävää ja aina sattuu ja tapahtuu. 
                                                        >>   Saturday night fever


Vanhempana taas viikot ja kuukaudet muistuttavat enemmän toisiaan, sulautuvat melkein yhteen ja elämä enimmäkseen on yksitoikkoista rutiinia. Ajankulusta tulee yhtä massaa, ei muista aina edes mikä päivä on menossa. Melkein joutuu laskemaan päässään ikänsäkin, kun joku sitä kysyy.
Luulisi kyllä toisaalta, että vanhempanahan ajan luulisi hidastuvan.


Mutta löytyyhän niitä niksejä tarvittaessa onneksi ajanhidastamiseen: - hanki tosi tylsä työ. - laihduta ja yritä olla syömättä, - valvo erityisesti aamuöitä,  istu pitkillä luennoilla hapettomassa tilassa, järjestä jotain tosi kivaa odottamista tulevaisuuteen, lue tosi tylsä kirja  jne..jne..
                                                                                    
 >>        Ajankulua ikäihmisille

   Taskukellot, Aika, Kellot, Ketju