perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pitkäperjantai

Joulu juhlista jaloin ja Pitkäperjantai PISIN. Aamusella pääsi käymään jo semmoinen vahinko, että heräsin ennen kellonsoittoa, vaikkei kello ollut edes soimassakaan. Ja työaamuina en meinaa millään herätä. Se, jos mikä harmitti ! Pakkohan siitä oli sitten itsensä kammeta ylös ihmettelemään, että mitä ne aamuvirkut oikein aamulla tekevät. Ainakin ikkunasta ulos katsoessa näytti juuri Pitkältäperjantailta, maisema harmaanvalkoinen, kesästä ei vielä lupaustakaan.

Kahvia juodessani kääntelin kanavia ja huomasin, että TV.eestäkin oli hukkunut puolet kanavista, jäljellä vain hömppäkanavat, mutta ONNEKSI tuli lastenohjelmaa yhdeltä kanavalta, niin saatiin Repen kanssa eläytyä siihen hetken aikaa.

Lapsena ollessa Pitkänäperjantaina ei saanut poistua kotoa kavereille, mutta onneksi tänään velj'mies uhmasi tätä sääntöä ja piipahti kylässä. Repekös siitä oli NIIN mielissään ja niin me muutkin.

Isännälle ilmoitin jo heti aamusta, että tänään ei sitten pirr...rruuttaankaan lähdetä kaupoille luuhaamaan. Joku roti se sentään on oltava tämänkin aikakauden pyhäpäivällä.... edes yhdellä. Eihän se päivä muutoin tuntuisi pitkältä eikä vastaisi tarkoitustaan. Poistavat pian kaikki pyhät allakasta, kun huomaavat... ettei kansalla ole mitään rotia.

Päiväunille mennessä ei tulleet silmiin normaalit ihanat hössänätkään, vaikka kuinka yritti silmiä kiinni pitää. No, johan on kumma. Täytyy siis johtua jotenkin tästä päivästä. 

Ja päivän kärsimysnäytelmän teema-ateriana tarjosin Isännälle pelkkää riisiä ja mikrossa lämmitettyjä lihapullia, nekin ruotsalaisia. Ja tiskit jätän ilman muuta altaaseen,
pyhänä kun ei saa tiskata !! 
Pitkäperjantain noita