sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Tutkijat työssään

Yksi lempiharrastuksistani on kotona-haahuilu ympäri taloa Ruubertin (=Repen) hiihtäessä perässä.
Ensin kuljeskellaan yhdessä haistellen, että mitäs nyt tehtäisiin. Sitten aletaan availla kaappeja, ja tutkia, että mitä mikäkin kaappi on mahtanut vuosien varrella syödä ja yleensä käy niin, että alkuun saatettuja tutkimuksia on monessa kohteessa yhtä aikaa levällään.

Mutta tämän päivän kohteena oli poikkeuksellisesti vain yksi kohde "arkipukeutumis-vaatekaappi". Ja tällä kertaa työtä ei hajautettu muualle, koska kokemuksen mukaan, se johtaa täytteen kaaokseen ja sitten on entistä vaikeampi valita, mistä raaskii luopua. Ja sitten tulee työnnettyä taas kaikki kiireessä lopulta kaappin takaisin mullin mallin. Ja se taas johtaa arkiaamuina päivittelyyn "että missä mun kaikki yhteensopivat vaatteet on  ?? Kuka niitä on taas käyttänyt" Isännän ihmetellessä, sillä kun on aina vaatteet järjestyksessä.

Työ tehtiin neljän kasan strategialla. Kasat: Tykkään / En tosiaankaan tykkää / Nätti, mutta joku siinä kuitenkin mättää / Ei mahdu. Ja sääliä tällä kertaa tuntematta. Vaikka tämmöiselle säälijälle tuommoinen poisheitto-työ on TODELLA vaikeata. Ja tämän kerran pyrkimyksenä oli jättää kaappiin ainoastaan : VAHVA TYKKÄÄN.
Huomaa alaspäin vaaleneva väri

Mutta otetaan nyt esimerkiksi vaikka tämä kaapista löytynyt kuvassa oleva "Hullun lehmän paita". Ei tuota nyt ihan ensimmäiseksi tule ehkä töihin laitettua eikä sillä ihan kehtaa kirjastoonkaan mennä.

Mutta on sillä käyty joskus jossain pippaloissa pyörähtämässä musta pikku villatakki sen päällä ja mustat legginsit jalassa, vaikkakin mietiskellen koko ajan, että miltähän tää nyt tosiaankaan näyttää.  Mutta sattuu olemaan pusero, joka kuuluu kuitenkin vahvasti kastiin "TYKKÄÄN"


Eli ei tuota(kaan) voi missään nimessä pois heittää. Se kun sattuu olemaan jotenkin hullu mutta hauska.
Eli vaikeata on.....todella vaikeata.... luopuminen.