sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Neiti Kevät


Haluanpa ensin kertoa teillekin, mikä on yksi parhaista terveysvinkeistä, mitä olen vuosien varrella saanut ja sitä vuosikymmenen jo käyttänyt.
Se on erään fysioterapeutin neuvoma pikkutyyny. Jos omaa notkoselän tai kurvin kyljessä, niin yöllä selkäranka taipuu mutkalle. Mutta kun asettaa pikkutyynyn aina kyljen alle niin, että ranka pysyy suorassa, niin eipä ole aamulla selkä kipeänä. (Ei ainakaan niin kipeänä kuin ilman tyynyä).


Tuo iso tyyny tuossa on upottava niskatukityyny. Mutta tuo pieni on se minun arvokas pikkutyynyni, mitä ilman en lähde mihinkään yökylään. Se on paljon maailmaa nähnyt tyyny.


Ai että, miten ihanaa olikin pitkästä aikaa, kun Neiti Kevät kävi viikonloppuna vierailulla. Kummallinen kuulakkuus ihan hämmästytti lauantaina aamusella ulko-oven avattuani ja tuulikin
Enkelinsiipikin kasvattaa jo lehtiä
tuntui mukavan lempeältä kasvoilla. Voiko olla totta.... Se saapuu sittenkin, siis kevät.

Talvihorroksesta herättyäni ehdotin Isännälle, josko lähdettäisiin katsomaan, onko kaupunki vielä tallella pakkasten jälkeen. Eli ei tule nykyään paljoa keskustassa käytyä, jo siitäkin syystä, että ei täällä saaristossa mitään tarvita ruuan ja bensan lisäksi. Eikä naapuritkaan moiti, vaikka sama takki päällä kulkisi useammankin talven. No, tallella oli kaupunki, mutta kummasti oli kutistunut. Tuntui, että jäljellä oli vain oleellinen. Paljon oli talven aikana kauppoja hävinnyt, mutta toisaalta, riittää se vähempikin ja nyt oli tosiaankin kompakti systeemi, kun käveli kompassin ympärillä, niin ei siinä hirveästi askelmittariin olisi askelia kertynyt, jos semmoinen olisi matkassa ollut.

Eksyttiin sitten myös Isojen Poikien Dressmanniin ja Isäntähän se innostui melkein ostamaan koko kaupan tarjousflanelipaidat, se kun ei tykkää kaupoissa alvariinsa juosta. On se HIENOA, että juuri Jyväskylässä on nyt tuommoinen kauppa. Sinne vaan kaikki sinkkutytöt ovelle, sieltä löytyy miehisiä miehiä. Ei mitään honganoksia. (Ja muistakaahan, toinen otollinen paikka oli ne sähkömessut).
Aattelin sitten Isännän paitaostosten jälkeen tasapainottaa hiukan taloutta, ja jättääkin houkutuskauppojen kiertelyn myöhempään kevääseen. Paitsi että Sokokselta vihdoin ja viimein löysin sen mitä olen jo pitkään etsinyt, eli hiusvoiteen. Geelit ja vahat eivät minulle passaa, mutta tämä voide on HYVÄ, se sopii tämmöiselle pahnapäälle hyvin, sitoo hiuksia ja tekee ne kiiltävämmiksi eikä haisekkaan hirveästi. Mutta on moista tuotetta etsitty.
Kauan etsitty hiusvoide

Kaupoista puheen ollen kävin ystäväni kanssa hänen houkuttelemanaan tutustumassa myös sellaiseen kauppaan viikonloppuna kuin Kestovaippakauppa ja sehän se olikin aivan ihana kauppa. Suoraan sanottuna oikea kankaitten Aarreaitta >>>  http://www.jyvaskylankangaskauppa.fi/
Ensin kyllä aattelin silmissäni jotain vaippavuorta, mutta sieltä avautuikin ihan muuta. Olihan siellä tietysti myös niitä vauvojen ihania värikkäitä ekologisia kestovaippoja.

Ja illalla tuli TV:stä yllätys, eipä osattu vielä odottaakaan, että nythän se alkaa taas, se Euroviisu-ajanjakso ja lauantai-iltana näyttivät yhtä pötköä kaikki Suomen euroviisuehdokkaat, ja välillä ihan tuli tunne, että kyseessä olisivat olleetkin jotkut kansainväliset ehdokkaat, niin HIENOILTA kappaleet kuulostivat. Tunsin ihan ylpeyttä suomalaisuudesta.

Tänä viikonloppuna tuntui siltä, että nyt on talven selkä taitettu.