lauantai 16. tammikuuta 2016

Haaveammatti

Southfork Ranch, Dallas, Televisio
Southfork


Heräsin päiväunilta ajatukseen, etten edelleenkään (asiaa jo aikaisemminkin tässä puituani) siis vielä tässä iässä...kään  tietäisi mikä minusta tulisi isona, jos nyt pitäisi päättää ammatti. Luulisi JO tietävän. Tästä hämmästyneenä keitin oikein jäätelökahvit ja niitä nautiskellessa tuumasin asiaa oikein ajatuksen kanssa. Isännällekin annoin asian pohdittavaksi. Siihen kommentoi, että hänestä  itsestään voisi tulla kuulemma vaikka ..."Google": No, sen kyllä uskon, antaa aiheen kuin aiheen sille, se kiinnostuu heti tutkimaan perin pohjin asiaa. Ja on ihan kaikesta kiinnostunut.

Mietin ja mietin: Tarjoilijan työ voisi sopia siinä mielessä, kun siinä voi mennä ja tulla ees'taas' ja pistää pöydät puhtaaksi suurin piirtein samantein. Ja näkisi työn tuloksen heti, voisi mennä ja tulla ja kaikki pitäisi tapahtua nopeasti, MUTTA se muodostuisi samantien ongelmaksi, kun veisin pian ruuat ihmisten edestä kesken kaiken ja kun ei oikein löydy tuota palveluhenkisyyttäkään, ja lisäksi olisin kuitenkin äreä tarjoilija ja Isännän mielestä vielä huonomuistinenkin, kun en IKINÄ kuulemma edes sitä muista, että Hänen kahviinsa tulee yksi mitallinen kahvipurua eikä kaksi, kuten minulle. Enkä muista sitäkään, mikä on se desimäärä maitoa Isännän kuppiin, jos nyt yleensä viitsin herralle edes tarjoilla kahveita.   Eli se siitä ammatista. 

Dallasin Pamela olisi aika kivan tuntuinen ammatti, mutta siinä voisi muodostua ongelmaksi  Bobby (ei mies minun makuun) ja koko muu perhe Sue Ellenistä ja JR:stä nyt puhumattakaan. Ja aika kevytkenkäistä porukkaa koko sakki paitsi se anoppi..  Siis ei sittenkään........... Pamelaksi. 


Jonkin sortin filosohvi tai peräti neuvonantaja (Isännän mielestä) olis kiva tai sitten joku, missä tosiaan näkisi työn alun ja lopun heti. Eikä aina olisi kaikki kesken. Ja edelleen kummittelee nuoruuden haaveammatit: meteorologi tai asianajaja, minä kun olen niin kova säälimään.
Ei ehkä ihan noin vauhdikas sääennustaja kuitenkaan kuin nuo tuossa alla: 
                          Espanjalainen sääträppi

Mitä siis tästä kaikesta opimme, EI SIIS MITÄÄN. Ei edes koko elämäna aikana opi mitään. 
Ei edes sitä, miksi haluasi isona !!!