maanantai 14. syyskuuta 2015

Huijausta

Minä kun NIIN tykkään jäätelöstä ja sitä teki mieli töistä tullessa. Kysyin Isännältä, että jos otettas. Isäntä esitti, että otetaan vaan, mutta jos tällä kertaa vain ohuet siivut, eihän sitä kuulemma tarvi niin paljoa kerralla ottaa. Mutta minä halusin kunnolla jäätelöä. No, otin sen puolen litran jäätelön pakkasesta, puolitin sen kahteen osaan ja ne kaksi juustopalan kokoista palasta jaoin sitten vielä juonisti kahteen sievään siivuun ja tarjoilin hiukan isommassa lasiastiassa Isännälle ja täydestä meni. Tai ainakin Isäntä antoi minun ymmärtää niin. Semmoista se on tämä yhteiselo: puolin ja toisin annetaan ymmärtää ja hyvältä silti maistui jäätelö.  

Talkoot, ne on päivän sana. Nyt kyllä meinaa tätä emäntää laiskottaa, ei meinaa jaksaa nyt alkaa ollenkaan mihinkään talkoisiin, kun kokemuksesta palkkiotkin on niin kehnot. Ja kuitenkin sitten vuoden päästä taas uutisissa hehkuttavat, että nyt tuli ENNÄTYS-BONUKSET !!  ja ohimennen huikkaavat olan yli, että kiitokset vaan kovasti talkooväelle !!! Ja antavat korkeintaan kahvia ja pullaa ja pakenevat paikalta.


Siinä sitä sitten ollaan kuivin suin, kun ryökäleet antoivat ymmärtää, että BONUS-jäätelöä olisi vähintäinkin talkoolaisille ollut luvassa !  Jäätelöhän kuuluu joka talkookahvituksiin tai ainakin kermakakku. Niin ainakin minun lapsuuteni heinätalkoisiin kuului.