keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Talitintit helmikuussa



Kyllä nyt kelpaa, talitintit laulaa, aurinko paistaa, hanget hohtaa ja Föhn-tuuli puhaltaa (Huom ! Hiusfööni on saanut nimensä tuosta tuulesta: lämmin ja kuiva puhallus). Moni sanoisi, että mikäs nyt Emäntää viiraa, no mä sanosin, että tuli käytyä hammaslääkärissä ja sain yleisarvosanan: reipas. 

Hirveästi kyllä pelotti  , mutta kun oli niin luottamusta herättävä hammaslääkäri, niin ei siinä auttanut kuin luottavaisesti avata suu ja muistaa hengitellä. Eikä muuten käytetty puudutettakaan ja aika juonisti korjasi yhden hampaan sijasta kaksi samoilla peloilla. Ja paljon tuli luvattua: ei kahvin kanssa sokeria eikä jatkuvaa pupellusta.

Meikätyttö kun on semmoinen, että kaikkea muuta saa kyllä korjata, mutta suu on meikäläisen pyhä paikka.

Otin tässä muuten yhtenä päivänä "mummot", onneksi vain laoten hitaasti kassin päälle, onneksi tämmöisillä mummoilla on yleensä pehmoinen iso kassi käsivarressa roikkumassa, jonka päälle on hyvä kaatua. Ei siis mitään luunmurtumia.
Kevätliinat kaivettu esiin


Tehtiin alkuviikosta tunnin mittainen nojatuoli-junamatka Flåmin maisemarautatiellä Norjassa. Matka kesti noin tunnin ja matkalla oli 20 tunnelia. Mutta linkkiä siihen ei löytynyt enää Areenasta, mutta löysin tuommoisen jonkun kivan saman matkan livenä tehneen videon, jossa oli musiikkikin mukana.

Maisemarautatie Flåmista Sogenvuonon rantaan