maanantai 9. kesäkuuta 2014

Arkeen hiljalleen palautumista

9.6.14
Emännän Helmi-pyörä leirintäalueella käytettäväksi
Viikonvaihde on humpsahtanut täällä pääkaupunkiseudulla. Ilmat on suosineet, paitsi yöt tuntuu täällä pohjoisessa kyllä nyt kylmiltä etelän jälkeen. Vaunun ovi on pistettävä kiinni viimeistään illalla yhdeksän maissa tai muuten varpaat jäätyy. Ollaan kylläkin varmaan nyt hiukan vielä herkempiä tuntemaan kylmyys, mutta kaippa tähän taas tottuu. Koko kevät on menty eteenpäin sääennusteiden, lämmön ja auringonpaisteen mukaan, jatkossa onkin tyydyttävä vallitsevaan tilaan, satoi tai paistoi.

Ei tullut kulttuurishokkia koti-Suomeen palatessa, ainoastaan tunne siitä, että hyvä on kotimaakin, ilmasto vain on hiukkasen vaativa.....kysyy luonnetta. Siitäköhän se Suomalainen Sisu mahtaa tulla, kun pitää vain jaksaa odottaa sitä muutaman kuukauden kesäaikaa koko pitkä ja kylmä talvi. Eikä arjessa riitä pelkkä aikainen herätys vaan pitää vielä raivata tie lumen ja kylmyyden läpi töihin.
On siinä pilvellä korkeutta
Helsingin keskustaa ei tällä käynnillä jaksettukaan lähteä tutkimaan (sen verran painaa takana oleva matka), mutta tutuksi on nyt tullut  Rastilan seutu, Vuosaari ,Aurinkolahti sekä Kehä III. Vaikka eihän tuo hirveästi energiaa olisi syönyt, jos olisi tuohon metroon istunut ja Kamppiin kahville ajellut, mutta sitten toisen kerran.
Huom ! Uusi kattoluukku kuitenkin jaksettiin käydä ostamassa, vaikka puisellakin on hyvin selvitty.




Rastilan kartano, joka toimii ravintolana Rastilan leirintäalueella.
















Pirtsakasti ovat käyttäneet värejä Aurinkolahden asunnoissa.










Repen kanssa aamulenkillä kävellessäni tein tutkimusta, minkä maalaisia vaunuja on tänne eksynyt. Aika yllättynyt olin, että niinkin monesta maasta oli turisteja. Saksasta ehkä eniten, ja monesta Euroopan maasta löytyi asuntoautoja/vaunuja. Mutta kaikista kauimmaksi kuuluivat Espanjan ja Italian turistit =).
Nyt huomasin iloisesti tervehtiväni turisteja, kun maailmalla oli tapana tervehtiä "kanssamatkustajia". Saksassa tervehtivät tullessa ja  MYÖS lähteissä mm. suihkutiloista, keittiötiloista yms.