sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Äimän käkenä


14.6.14
Matkan varrella ohi vilahtanut rekka-auto
Nyt on olotila ihan kuin olisi ....14 000 km takana. Takki tyhjä, äimän käkenä sekä tukka blondina palaneena. Isäntä kyllä on taas ihan kuin uudelle matkalle valmis. Käänsi jo vaununkin menosuuntaan. Mutta luulen, ettei se saa emäntää kotimaata kauemmaksi vähään aikaan.
Matkailu avartaa, sanotaan. Semmoisia asioita ainakin olen itsessäni merkannut nyt, että huomaan ihan ihmeellisiä asioita esim. kaupungilla käydessä, kuten joitain vanhoja kauniita rakennuksia, aittoja yms. joita en koskaan aiemmin ollut pistänyt merkille. Ja marketit näytti siisteiltä ja valikoimat isoilta. Ja onneksi meillä ei juustoja ja siivumakkaroita myydä (ainakaan vielä) kappalemääräisinä, kuten etelässä myivät 2 tai 4 siivua kerrallaan. Sekä aika lunkkia väkeä näkyy joka paikassa kuljeksivan, ei suurempia kiireitä ihmisillä.

Kotona huomaan tekeväni äkkinäisempiä päätöksiä entisen jukimisen sijaan. Esim. joku taulu menee nyt heti jollekkin tietylle paikalle, aikaisemmin on saattanut odottaa vuositolkulla sopivaa paikkaa tai joku turhake lentää helposti roskikseen nurkista pyörimästä.

Koti on kumminkin aina koti. Ja se voi myös olla vaikka vaunu, mutta neliöitten määrällä on sen verran merkitystä, että on huomattavasti helpompaa, kun ei ihan aina törmää isäntään, kun tuolilta nousee. Paikalla ei näköjään ole niin väliä, muuta kuin että läheiset olisivat kuitenkin suhteellisen lähellä eikä maailman äärissä. Ja luksusta olisi, jos ikkunasta näkisi taivasta ja jotain muutakin kuin puskia.

Kameraan jäi vielä muutamia julkaisemattomia Ruotsi-kuvia, joita jo aikaisemmin lupasin tähän laittaa.





Elokuvakaupunki ja kaupunki Säfflen vieressä, jossa Repe sai loishäädön ennen Suomeen tuloa.
















Säfflessä oleva kirkko, jonka taustalla oleva hotelli on ostanut itselleen ja pitävät kirkkoa omana kokoustilanaan. Kätevää uusiokäyttöä minusta.











Kanavaravintola Säfflessä
Paanukirkko, jota kuulemma suunnitellaan vihkimiskirkoksi ko. leirintäalueella
Tiedoksi  vielä koiraystäville, että laittelen aina joskus jatkossa Repen kuulumisia tänne blogiini, kun iskee semmoinen fiilis.
Mikähän se siellä rapisee