sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Rajaton Eurooppa




24.5.14 Lauantai, Siltojen ihailupäivä
Tässä ollaan menossa sillalle, toisella puolen Tanska ja tuolla puolen Ruotsi
Kyllä tänään meni hiukan harmituksen puolelle, kun ei raaskittu sitten viettää enempää aikaa Lillebeltin sillan kupeessa. Aamu aukeni ihanan lämpöisenä ja paikka oli mitä ihanin. Edellisenä iltanahan sitä vastoin satoi vettä kaatamalla ja TV:kään ei suostunut näkymään vaunussa, joten piti sitten kuunnella muisti-tikulta Mambaa ja Tero Vaaran elämänkertaa. Aamulla ennen lähtöä nähtiin muuten delfiininkin uivan meressä. Huutelin kyllä isännälle kauhuissani,  kun luulin näkeväni hain evän meressä.
Sillan vieressä oleva majakka
Ja yksi kuva sillasta vielä kauempaa, se OLI NIIN KAUNIS
Mutta eteenpäin on menevän mieli, sano aikanaan yksi mieleinen isomummu. Ja loppuu se pitempikin matkalle varattu aika. No, pohjoiseen päin on helpompi kuumemmallakin ilmalla ajella, kun aurinko jää
taapäin eikä polta koko ajan kojelautaa. Etelän aurinko paistoi suoraan ylhäältä ja poltti kojelautaa niin, että
jos olisi siihen vettä heittänyt, niin löylyt olisi saanut.
"Lego-kirkko"
Tosiaankin, nyt on ihan itse tullut todettua, kuinka Eurooppa on" yhtä suurta perhettä" ilman rajoja. Tuskin huomaakaan mistään, kun maan raja vaihtuu. Tullit ei todellakaan ole kiinnostuneita tämmöisistä tavallisen näköisistä karavaanareista, eikä kyllä rajoilla mitään tulli-ihmisiä näykkään. Se Suuri perhe kylläkin lellii joitakin maita: Etelä-Euroopassa tuskin koskaan esim.sääkartoilla vilautetaankaan Suomea, kun taas meillä Suomessa sitä vastoin kerrotaan useinkin Etelän säästä. Puhuvat kyllä karttoja näyttäessään Euroopasta, mutta näköjään Pohjola ei ole Eurooppaa. Eli ei todellakaan olla maailman napoja täällä Pohjolassa.
Ison sillan jälkeen Ruotsin puolelta
Köröteltiin sitten tänään leppoisasti Storabeltin ja Kööpenhaminan-Malmön väliset sillat. Tanskassa on kyllä todella hyvät tiet eikä rekkojakaan ollut tänään tientukkoina. Leiriydyttiin Malmön puolelle sillan kupeeseen ainakin nyt pariksi yöksi. Suoraan vaunun edessä on telttoihin leiriytyneenä ilmeisesti joku rippileiriporukka (ilmeistä päätellen).
Tunneli, joka menee meren alla
Hyvin on matka isännän pään sekoittanut, kun avattuaan TV:n ihmetteli pitkään, että mikäs ihmeen jääkiekko-ottelu on nyt menossa tähän aikaan keväästä. Emäntä olikin enemmän kartalla tässä asiassa todeten, että eikös ne ole keväisin aina suht' peräkkäin Euroviisut ja Jääkiekon MM-kisat ? Vähän katsoi isäntä pitkään ja kunnioittavasti emäntäänsä.
Illan pimetessä muuttui silta kultaiseksi, kun aurinko loisti sen kaiteista

Hyvä merkki