perjantai 2. toukokuuta 2014

Palanen Barcelonaa

1.5.14
Eilen oli vuorossa Barcelonan reissu. Aamusta pakkasimme repun, johon oli pakattuna kaikki apuvälineet: vesipullot, lippis nenän palamista estämään, aurinkolasit, migreenilääkkeet ym. ym.ja olimme kuunnelleet ennakolta sääennusteet, joka nyt oikeastaan täällä on ihan turhaa, kun ovat aina samat. Mahtaa olla aika tylsää meteorologilla, kun aina joutuu näyttämään samaa karttaa: (paitsi jos haluaa jättää jonkun päivän väliin, niin laittaa vaan nauhan pyörimään). Tuulet lännestä, aurinkorannalla aurinkoista, vuoristossa sadetta ja pohjois-Espanjassa saattaa jopa joskus pilvi näkyä. Yli kuukausi ollaan nyt oltu Espanjan puolella eikä ole paljon vaatetusta tarvinnut miettiä. Kunhan on T-paita ja shortsit tai jotain kevyttä.

Repe jäi päiväksi "kotiin" ja esitti asiasta kyllä haukkuvan vastalauseensa.


Tällaisella bussilla tämä leirintäalue vie asukkaitaan Barcelonaan ilmaiseksi 2 kertaa päivässä edestakaisin. Heillä on vielä toinenkin pienempi bussi, jolla vievät tähän Mataron kaupunkiin ja rannoille väkeä. Todella hyvä palvelu, koska olisi aika toivotonta lähteä omalla autolla sohlaamaan keskustaan. Päätepysäkki kaupungissa on Catalonian aukio, josta taas lähtee jatkuvasti kaksikerros-turistibusseja kiertämään kaupunkia. Niihin voi ostaa päivälipun, jolla voi ajella mielin määrin päivän ajan ja hypätä pois bussista mielenkiintoisissa kohteissa.


Meilläpäin kielletään bussissa esim.tupakointi
mutta täälläpäin lisäksi kielletään istumasta penkille märillä uikkareilla ilman pyyhettä
Linja-autossa oli tunnelmaa eri kielillä ja kaduilla melkoinen tungos

                                                   Alla 1859 tehdyn sukellusveneen kopio
       
                               Merimuseossa oleva Rooman vallan ajalta oleva kaleerikopio:
Mikä lie..............Nooan arkki
Kongressipalatsi vasemmalla kaksikerrosbussista kuvattuna
Onneksi oltiin bussin kyytissä, vaikkakin aika tulisen kuskin. Ronskia oli ajo ja tööttäyskäsi herkässä

Kaksipyöräisiä oli ihan HIRVEÄSTI ja meno melko pelottavan näköistä seurata sivusta

Kansallismuseo
Kolumbuksen muistomerkki
Yleistä katukuvaa sekä vasemmalla museo
 Eipä riittänyt päivä kuin pintaraapaisuun. Tarvitsisi monta päivää, peräti ihan pelkän kaupunkiloman.

Tänään vappuna käväistiin aamulla pikaisesti tuossa Matarossa. Ruuhkaa oli ja vappukulkue nähtiin. Harmikseni kamera jäi vaunuun, enkä saanut kuvaa värikkäästä kulkueesta. Heidän lippunsa kun olivat keltapunaisia ja niitä oli paljon. Uutisissa sanottiin, että vapunviettoon teillä ryntäsi 5 miljoonaa autoa. Ja rannat oli pullollaan turisteja ja paikallisia juhlimassa. Mahtaa kotimaa sitten aikanaan tuntua hidastetulta filmiltä.