torstai 29. toukokuuta 2014

Ja karavaanari kulkee.....

29.5.14
Nyt on saatu taas akuutit asiat pois alta, kuten koiran korvien-  ja turkinpesut yms. Karavaanareille kun tässä onkin jo monenlaista kokemusta kertynyt matkalta, kuten esim. auton diecelsuodattimen vaihto, jääkaapin sähkövastuksen hajoaminen, lavuaarien vedenpoistoputken vaihto, auton kattoluukun lentäminen taivaan tuuliin ja Repen kutinat  ym. ym. pientä.  Ja ajatella: kaikista on näillä isännän ja emännän yhdistetyllä kielitaidolla selvitty.  Eläinlääkärikin ymmärsi todella hyvin meitä, vaikka puhuttiin englantia ja ruotsia sekaisin. Ja jos ei muuta, niin elekieli on otettu avuksi. Sen verran Hämeen-hitaita ollaan, että kunkin maan kieli tarttuu vasta sitten, kun ollaan jo seuraavassa maassa.
Malmön leirintäalueelta
Ruotsin puolella on nyt ollut aurinkoista, mutta tuulista ja koleaa. Ja matkalla olen todennut että merenranta-ihmiseksi minusta ainakaan ei ole, kun eihän merenrannalla voi elää kuin puli-tai ponnaripää. Muutoin siellä on AINA tukka sekaisin ja sitähän ei naisihminen kestä...EI.

Kaunista on ollut Ruotsinkin puoli, mutta olo on vähän outo, kun välillä moottoritielläkään ei ole näkynyt kuin muutamia rekka-autoa eivätkä ollenkaan enää piippailekkaan. Maatalotkin näyttävät taas pelloilla olevan yksi siellä ja toinen täällä. Tanskan alapuolellahan ne oli kaikki ryppäissä ja pellot ympärillä.
Kotoisan näköinen kuva
Ennen sukulaiskaupunki Säffleä, yövyimme vielä Vänerborgissa Vänernin rannalla, jossa oli todella hieno leirintäalue. Nettiyhteyksiä sinne vaan ei oltu vielä saatu, mutta tulossa kuulemma on. Siellä laitoimme  "pikkukotimme", Repukan ja itsemme vierailukuntoon. Pyyhimme hiukan matkanpölyjä pois. Seuraava etappi onkin sitten Säffle,  minullekkin aika tutuksi tullut kaupunki, tuo mieheni mummula. Varmaan on minunkin tullut siellä kesälomilla käytyä muutamankymmentä kertaa.
Tie leirintäalueelle Säfflessä
Minun silmään Ruotsin peltipoliisi näyttää ihan aidolta poliisilta, sininen hattu ja kaikki......
Ja nyt nämä karavaanarit, tarkemmalta nimeltään repukat,  asettuvat sukuloimaan ja matkaraportointi saa jatko-osat sitten myöhemmin.