keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Lämpöisen rajamailla

23.4.14
Kotimme sijaisee nyt Alcossebre nimisessä lomakylässä, joita tuntuu koko Aurinkorannat olevan vieri vieressä. Nyt ymmärrän sanan Aurinkorannat. Täällä kun tuntuu aina pävä paistavan. Olemmekin juuri nyt sillä rajalla kartassa, kun lämpötilat alkaa laskemaan. Ei tarvi mennä kuin parisataa kilometriä pohjoisemmaksi, niin ilmasto muuttuu oleellisesti. Mietitäänkin tässä, että viitsisikö ihan vielä shortseja vaihtaa villahousuihin. Yllättävästi se ihminen tottuu pienempään ja helpompaan vaatetukseen.

Tulimme eilen illalla tänne Playa Tropicanan leirintäalueelle. Oli oikein kelvollinen tervetuliaistoivotus, kun respan vieressä oleva papukaija toivotti: Hola!

Kovasti se pitää myös komentoa. Liekkö se syynä kun ensimmäisen kerran koko matkalla en herännyt niitten hullujen kyyhkyjen jatkuvaan huhuiluun. Varmaan papukaijat (täällä on niitä useampia) komentaneet ne matkoihinsa. Ei sen puoleen, on se tämänkin linnun rääkäisy aika herättävä.



Leirintäalueen sisäänkäynti

Tämä leirintäalue kuuluu palveluiltaan ykköskategoriaan mutta hinta on kuitenkin sama kuin on ollut kakkoskategorian leirintäalueillakin. Mutta onhan se kiva käydä tiskaamassa, kun voi huilia välillä keittiössä olevalla puistonpenkillä (kts.kuva alla) ja WC:ssä on kiva istua rauhoittavan musiikin soidessa. Portin pielessä on vartiokoppi, jossa yöllä päivystää muuten todella vartijan näköinen mies. Ihan tulee eräs TV-sarja mieleen.



Keittiö on todella pitkä ja siisti.
Sielläkin soi joku meditatiivinen musiikki.

(tarkoituksella yritän ottaa kuvat, niin että ei niissä näkyisi paljon ihmisiä. Siis reportteri iskee silloin kun tila sattuu olemaan tyhjänä)








WC-rakennuksenkin ulkonäköön on satsattu, kuten joka paikkaan alueella. Valkoisia patsaita ja suihkulähteitä yms. on alueella melkein joka mutkassa.

Supermarcadokin muistutti laivan kauppoja.






Leirintäalueen rantaa
Leirintäalueen ravintola




Kylmempi allas, jossa kyllä isäntä ui. Minä ja muut uitiin lämpöisessä altaassa. Kummassakin vesi oli suolaista.






Päivän arvuutus: missä isäntä luuraa ?