sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Unettomat Biarritzissä

23.3.14
Eilinen sadepäivä oli kyllä ihan tunnelmallista viettää autoajelujen välissä vaunussa keitellen kahveita, lueskellen, nöräten ja TV:tä katsellen. Mutta yö olikin sitten ihan toista. Illalla alkoi tuuli nousta ja merellä näkyi silloin tällöin salamointia. Nukkumaan mennessä sateenropina ei ollut enää tunnelmallista vaan pikemminkin meteliä, kun alkoi sataa rakeita ja vettä kaatamalla vuorotellen. Taisi Repekin hiukan jännittää meteliä, kun yht'äkkiä yöllä alkoi ovea kaapimaan ja halusi ulos sateeseen tekemään isomman tarpeensa. Sieltä tullessa se asettui märkänä tietysti minun tyynylle niskan taa turvaan, vaan enhän minä raaskinut sitä siitä hätistää vaikka haisi kuin......märkä koira vaan voi haista.

Isäntä valvoi kuulemma jännittäen, että uskaltaneeko sitä seuraavana päivänä lähteä vaunulla tuuleen ajamaan ja minä jännitin eniten, että pysyykö Atlanti varmaan sille varatulla paikalla. Niin paljon se mylvi, että välillä olin ihan varma, että se vyöryisi rannan ja leirintäalueen välisen tiekannaksen yli. Ääni oli kuin iso tavarajuna olisi tullut ja koko ajan itsesuojeluvaisto varoitti pakenemaan. Mutta kokemus sekin näin jälkeenpäin ajatellen.
Edessä häämöttävä Pyreneitten vuoristo

Vuoristossa oleva paikallinen liikennemerkki


Kaatosateessa purettiin leiri ja otettiin suunta kohti Valenciaa. Biarrizisistä lähteissä oli ylitettävä Pyreneitten vuoristo. Se oli sekä hienoa että jännää. Maisemat olivat mahtavat, koska tie meni todella korkealla välillä, mutta siellä oli satanut rakeita ja lunta. Aurauskalusto oli valmiustilassa tienposkessa. Paikalliset mennä huristelivat ohitsemme, ja se vähän hälvensi jännitystä.





Kuva vuoristoa ylitettäessä

Sen jälkeen ajeltiin pitkät matkat ylänköseutua, maisemista ei puuttunut kuin zypressin takaa kurkista Sombrero-mies.

Yövymme nyt tässä Zaragozassa, joka on tuulinen kaupunki. Ympärillä oleva vuoristo näyttää siltä kuin niitä olisi louhittu vaikkei ole. Vuoret ovat kaukaa katsottuna melko valkoisia ja kuin tiivistyttä hiekkaa. Kaupunki oli hyvin modernin näköinen ja siisti.