keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Haitarimusiikkia

10.3.14     

Nyt asustamme täällä Berny-Rivieren kylässä Soissonsin kaupungin vieressä. Leirintäalueen nimi on niinkin monimutkainen kuin La Croix de Vieux Pont. Väsähtäneinä tänne eilen illalla saavuttiin ja tämä päivä pidettiin pyykki-/huoltopäivä. Tarkoitus oli olla ahkeria, mutta kun aamukahvien jälkeen avasimme vaunun radion, niin sieltä tuli NIIN hyvää haitarimusiikkia muutama tunti, ettei sitä voinut jättää väliin, vaan hartaudella kuuntelimme Lacumbarsitat ranskalaisittain soitettuna ym. hyvät kappaleet. Siitä jännä juttu, että radiosta tuli  aina välillä nuorekkaita mainoksia, jotka kertoivat minusta siitä, että sitä kanavaa täytyi kuunnella kaikenikäiset. Eli täällä tuntuu olevan haitarimusiikki kansalle mieluista.
Jäihän siinä sitten vähän päivää jäljelle työntekoakin varten ja pyykit tuli pestyksi. Kiva oli touhuilla vaunun ympärillä ilman ollessa lämmin.
     
Leiri pystytetty Sainssoniin



Illapäivällä lähdettiin käymään viereisessä kaupungissa Soissonsissa.
Ajeltiin hauskaa kylätietä kaupunkiin.
Kaupunki oli todella hieno katetraaleineen, linnoineen ja
keskusta  kivan tiivis vanhoine rakennuksineen.

Lopulta kävimme paikallisessa Super-Prismassa (CORA) ja siellä tallustaessani ranskalaisten seassa häpesin kroksejani ja päätin, että seuraavalla kerralla laitan jotkut toiset kengät.  Ihmettelin myös siellä hyllyjen 100 metriä pitkän juustohyllyn vieressä, että mitä ihmettä varten ihminen tarvitsee muka näin paljon valinnanvaraa.