lauantai 22. maaliskuuta 2014

Atlantin tyrskyt

21.3.14
Päätimme ottaa aamulla suunnan kohti Biarritzin suosittua lomakaupunkia, joka sijaitsee lounais-Ranskassa Atlantin rannalla sekä ihan Espanjan rajan tuntumassa. Isäntä tiesi kertoa, että paikka on kuulemma suosittu julkkisten lomanviettokohde. Meitä kiinnosti kylläkin enemmän käydä vilkaisemassa Atlantin tyrskyjä.

Saint Jean de luz


Siirtymä Bordeauxista sinne olikin ihan kohtuullisen mittainen. Maisemat olivat kuin Tampereelta Turkuun mentäessä, paitsi että oli käkkäräpuuta ja kuivaa. Tiemaksupuomit tulivat etelään päin mentäessä koko ajan puomin nousun suhteen nopeammaksi. Ja radiokanavilta alkoi tulla Espanjaa. On se kumma, että kuivuus ja aurinko saa ihmiset puhumaan niin nopeasti.

Biarritzizza maisemat ja talot muuttuivat kuin taikaiskusta. Kauniita taloja oli vierivieressä, palmujakin siellä täällä, Pyreneitten vuoristo siinti sumun takaa kaupungin yllä ja kaiken keskellä oli ..... LIDL.


Leirintäalue oli Atlantin rannalla. Sinne saavuttuamme isäntä istutettiin ensitöikseen Golf-auton kyytiin, jolla paikan isäntä vei kierroksen ja näytti vaunun paikan, että kelpaako. Ja meidän isäntä sanoi, että kyllä kelpaa, kun näkyy vielä olevan emännälle kaikki palvelut vieressä (WC, suihku, pyykinpesukone, juomavesi ja kempsan tyhjennyspaikka).

Illalla oli ihan oma, erityinen tunnelmansa kuunnella nukkumaan mennessä Atlantin kohinaa ja jylinää.


Biarritzin rannoilta