maanantai 24. helmikuuta 2014

Repe laivakoira

23.2.2014

Tänään olemme leiriytyneet tänne Linköpingiin. Tähän aikaan vuodesta ei vielä ole monikaan leirintäalue auki Ruotsissa, mutta tämä on ja paikka vaikuttaa hyvältä. 
Paitsi ettei täälläkään pääse nettiin. Mutta haittaakos tuo tekstintuottoa jos sitä on tullakseen. Voinhan kirjoittaa sitä talteen ja laittaa tekstin vaikka seuraavana päivänä blogiin sieltä, missä netti taas sattuu toimimaan.
Lämmintä oli tänään 9 astetta ja ilma on kuin Suomessa huhtikuun lopulla.

Niin, laivamatkasta sen verran, että yölaivalla tultiin ja varattiin lemmikkieläinhytti. Repe oli kuin vanha tekijä. Käveli hihnassa tomerasti nelivetopäällä suoraan hyttiin ja nukkui ihan kuin kotonaan.
Satamassa vain oli liian innokas. Koitin neuvoa herraa, että ei sitä ihan niin innokkaasti kannattaisi kiinnostustaan näyttää tyttökoirille, olkoonkin sitten kyseessä vaikka kuinka ponnaripäiset vaaleaveriköt. Pientä itsehillintää olisi syytä ainakin....... esittää.
Minäkin olin laivalla kuin vanha tekijä, siis en tuttuun tyylini nukkunut kuin pari tuntia. Yöunet vei TV:stä nonstoppina tuleva merikartta-ohjelma, jossa ajantasaisesti näkyy, missä laiva on menossa.  Ja kun siinä kulkevan laivan meno näytti ihan siltä, että laiva ei pysynyt kartalle merkatulla reitillään, teki mieli lähteä kurkkaamaan, että onko siellä laivanohjaus hereillä. Aamuyöstä kartan näkymä oli muutettu näkymään kauempaa, jolloin ainakin näytti siltä, että laiva pysyy paremmin sille merkatulle reitille eikä siinä enää näkynyt jokaista syvyyttä ja karia jne.... Ei siis tuommoisia ohjelmia ainakaan maallikoille näytille.


Ja taas on nukkumaan menon aika. Tutkin tuossa vielä Linköpingin esitettä. Täällähän näkyy olevan "Sveriges bäst bevarade medeltida katedral och näst största kyrkan i Norden". Oh hoh.