maanantai 18. heinäkuuta 2022

Lubiinin kukkia

Olen odotellut kaupungin konetta ajelemaan ojanpientaretta, kun yksi tontin sivu on kevytväylää. No, yhtenä päivänä kyllästyin odottelemaan ja kaivoin autotallista trimmerin ja aloin pörryyttään, kun alkoi lubiinit jo valloittamaan rinteet. 

Isännän viime aikaisen tiedon mukaan lubiinit kuulemma pitäisi laittaa kuivajätteeseen. 😶.

Sitä jäin ihmettelemään, mutta Isäntä oli lukenut että ne poltetaan nykyään kaatopaikalla ja laitetaan siis kuivajätteeseen.

No, naislogiikan mukaan mietittyäni asiaa, tulin siihen tulokseen, että saattaapi Isäntä olla oikeassa. Koska biojätteessähän ne vaan ehkä kasvaisi taas kaatopaikan jätekukkulalla. 

No, kun ei kaupungin leikkuria kuulunut, lähdin tomerana lubiineita keräämään kuivajätteeseen. Heitin niitä varsia"hernepalkoineen" tienposkeen kasoihin odottamaan kuljetusta kuivajäteastiaan. Yleisöäkin sattui paikalle monenlaisine mielipiteineen. 

Kuulin monenlaista "lubiniin hävitys suuntausta". Ihmettelyä herätti myös että miksi niitä vielä katkon, kun ovat jo kukkineet 🤔.  Kerroin että naislogiikan mukaan oletan että ne poksahtaisivat niistä "herneenpalon" näköisistä osista, jotka juuri nyt olivat kukinnan jälkeen jäljellä.

Tiedä häntä nyt sitten, mikä koulukunta on viimeaikaisin lubiinin hävityksessä. Ehkä kokeilen ensi kesänä pelkkien kukkien keräystä, ennen kuin tekevät ne "herneenpalot" niin saatan päästä vähemmällä. 

Saa nähdä miten jäteauto suhtautuu roskalaatikon sisältöön 🙈.