maanantai 10. heinäkuuta 2017

Lomalaisen rustiikkia

Suomen kesä on niin lyhyt ja vallankin kesäloma, ettei sitä kyllä kannata käyttää mihinkään turhanpäiväiseen kuuraamiseen. Jospa sitä kerrankin yrittäisi olla Ajan herrana eikä vankina.
Tänä kesänä vallankin on ollut ihan yyper-määrä siitepölyä. Ihan kiusaksi asti. Ja sen poistamiseen saa kyllä kulumaan aikaa. Kerran jo alkukesästä pesaisin ikkunapeltejä, mutta ihan turhaan. Muutaman päivän päästä näytti taas siltä, kuin niitä ei olisi ikänään putsattu. No, nyt oletan että on mänty ja koivu heittänyt pölynsä ja kävin peltejä taas läpi.


Ennen juhannusta katselin kauhistuneena ja masentuneena verantoja. Voi taas sitä työn määrää, että saisi ne jotenkin fiksumman näköiseksi. Maalia puuttuu pinnoista ja lehtiroskaa yms. pursottaa verannan lattian

puulaattojen välistä.

Ei tätä kyllä kestä katsella ja vallankaan käyttää niitä kaikkia (=paria) kauniimpaa päivää liialliseen kuuraamiseen ja olla sitten ihan kuittina  ilmoista nautinnan aikana muiden seurassa istumassa verannalla.

Vaan hätä konstit keksii ja tässä muutama laiskan lomailijan vinkki, miten saada pienellä vaivalla "rustiikkia", ja hankalat kohdat piiloon.


Huomaa myös puuritilöiden päälle heitetty vanha matto, joka pääsee tälla tavoin taas uuteen käyttöön. Ja on mukava jalkaan. >>>>>>>


Vanha pihatuolin päällinen menee vielä puusängyn päällisenä ja ikivanha kudottu pitämätön mikälie pikkumatto käy pöydän päälle väriläiskäksi.





Kuluneita kohtia peittämään käy vaikka kolme vanhaa tablettia riviin asetettuna

Ikivanhaa puulaatikkoa peittämään on samaten kaivettu vanha pesty pitämätön matto vai liekkö aikanaan ajateltu joksikin raanuksi.


                            Ja tällä konstilla voi hämätä loman yli pesemättömilläkin ikkunoilla.


                  Ja tässä lomamusaa >>>>  Soittakaa kuurankukkaa