sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Suncoversit

Se on Vappu nyt.               >>>Ei meinaa saapua hän = kesä
Räpellystä sitä on tänäänkin riittänyt. Erinäisiä asioita hoideltu erinäisistä kaupoista. Lidlistä tiettyä kahvia ja Motonetista Isännälle monokkelit eli luupit, jne.......
(Räpellyshän tarkoitti sitä turhanpäiväisen tuntuista varsinaiseen toimintaan tähtäävää toimintaa)

Vappupäikkärit vedetty ja Isännällehän pätee niiden osalta hiukan samat lait kuin pikkulapsille:
Ei kannata antaa nukkua päiväunia liian pitkään eikä anneta nukkua milloin vain, että unta riittäisi sitten yöllä riittävästi. Itse kyllä taisin ottaa tänään liiankin pitkät päikkärit, niin sitten oli niin raskas olo.... Kampesin itseni vaivalloisesti ylös ja totesin isännälle, että "pitäis taas alkaa laihduttamaan, kun on se elämä paljon raskaampaa painavampana". No, onneksi pitäisi olla kesä tulossa, niin pystyy paremmin kiertämään jääkaapin ja alkaa nämä ulkohommat.


Kesää kohti aattelin hiukan etsiä kesävarusteita. Sieltä Motonetistä löysin yllättäen juuri sopivat "Suncoversit". Ovat sellaiset varsinaisten lasien päälle laitettavat aurinkolasit. Ennestäänhän minulla on kyllä jo sellaiset (3 kpl), monta vuotta sitten ostetut, jotka peittävät puoli naamaa. Sitten ostin tässä muutama viikko sitten uudet sievemmät, mutta harmikseni ne eivät mahtuneetkaan kuin yksien lasien päälle. No, tänään tosiaan Motonetistä löytyi sellaiset fiksummat, jotka mahtuu kaikkien lasien päälle. Siitäkös ilahduin. Maksoivat vain 22 euroa. 


Isäntä ihmetteli, että tarviiko nainen noin monet lasit, että millaisen telineen hän minulle väsäisi niitä varten. Kerroin, että "kyllä nainen tarvitsee lasit joka lähtöön, kuvassa yhdet oikeat varsinaiset aurinkolasit ja ne 3 toisten lasien päälle laitettavaa mallia, ja vasemmalla fototrooppiset sekä kamalat cuzzit ja myös yhdet hyvät lukulasit ja myös yhdet ilman mitään vahvuuksia siis ikkunalasit. Ja mistään en raaski luopua. Ja kaikki vanhatkin on säästössä.
Isäntä kyllä esitti, että josko jo jostain luopuisin, mutta vedin tämän "kaiutinkortin" esiin, että olisiko hän valmis luopumaan monestako kaiuttimestaan ?!?!? Ja nämä lasithan vie huomattavasti vähemmän tilaa huushollissa.

Olen aina ollut jostain syystä kenkä- ja silmälasihullu. Eilen kolasin kaappeja ja löysin komeron perältä joskus muistaakseni Jämsän Pajalan Kengästä ostetut "monot". Ihastuin niihin aikanaan jostain syystä, mutta eihän niitä vielä silloin kehdannutkaan pitää, mutta NYT ne näytti ihan ajanmukaisilta. Valkoiset monot,  jossa on kullanvärinen kirjain kyljessä. Ja aivan ihanat jalassa. Luulen, että niiden kanssa voi käydä taas niin kuin "entisten" kenkien kerran Ruotsissa. Olin pitänyt eräät minulle ihanat kengät jo melko lintaksi asti, ja muu väki odotti vaan, että luopuisin niistä lopulta jo yleisen edun ja myötähäpeän nimissä suosiolla. No, niille kävi sitten loppujen lopuksi toisten riemuksi köpösesti yhdellä parkkipaikalla, kun astuin niillä harhaan eräällä parkkipaikalla hämärissä, niin heitettiin siellä Ruotsin matkalla eräällä parkkipaikalla sitten toisten riemuksi ja minun mieliharmikseni minun ihanat kenkäni lopulta roskalavalle...