torstai 22. joulukuuta 2016

Rahapuu

Tulipa käytyä PITKÄSTÄ aikaa eilen kaupungilla haistelemassa joulun tuntua ja taas oli kauppojen paikat vaihtuneet viime käynniltä. Ei ihme, että kaupat kaatuu, jos näin harvaltaan muutkin muorit täältä saaristosta käy keskustan kaupoilla. Suurin ihmetys oli Sokkari, kutistunut puoleen entisestä ja vissiin samat vaatteetkin roikkuivat henkareilla kuin vuosi sitten. Siinä sitä samaa rekkiä toisen naisen kanssa tutkiessamme yhdessä totesimme, että MISSÄ kaikki värikkäät ja kivat vaatteet.


No Halosellahan ne näkyi olevan. Niiden OUTLET:kin oli tosi houkutteleva, sitä vastoin Sokkarin Outlet:ssä tuoksahti hiki, liekkö minun kainalosta vai jonkun muun...........ja kaikki vinksin vonksin.

Ei auttanut kun mennä kahville, mutta ottaessani Sokkarin tarjottimen käteen, en voinut välttyä ajatukselta, että "ihanko näin köyhää ..." Lähetin samantein joulupukille ajatuksissani toiveen, että kyllä Sokkari tarvii nyt uudet tarjottimet kahvilaansa. 

Sitä vastoin kiva sokkeloinen Clas Ohlson oli tullut Sokkarin siipeen. Miltähän se tuntuisi, jos Sokkari olisikin Stockmanni. Nimi ainakin tuntuisi paljon hienommalta.

No, nyt on tili tuhlattu. Sen siitä saa, kun käy näinkin harvaan kaupoissa ja viettää lomaa ennen joulua, vaikkakin päivääkään en vaihtaisi pois, kerrankin voi nauttia joulun odotuksesta ja tyhjentää päätä kaikelta älämölöltä.

Kävin vielä ostamassa hyasintin, joka on minun joulun tuoksuni,  mutta lisäksi mukaan tuli myös.......Rahapuu