torstai 10. joulukuuta 2015

Kaukokaipuuta

Mökki, Pilata, Irlanti

Minulla kun on joku selittämätön kaukokaipuu Irlantiin ja Skotlantiin, vaikken ole koskaan siellä päin käynytkään.
Juutun aina viikonloppuisin tuoliini kuin naulittu, jos TV:stä sattuu tulemaan se talonrakennusprojekti-sarja #Grand Designs ja vallankin jos kyseessä on rakentaminen juuri noille saarille.

Olen ihan myyty aina niistä maisemista. Ja jostain syystä minua kiehtoo myös se karuus, kostean näköinen sää ja mitä harmaampia ja rujompia rakennuksia näkyy taustalla, niin sen parempi fiilis. Luin lapsena kirjan nimeltään Baskervillen koira, ja muistan vieläkin kuinka suuren vaikutuksen teki sumuiset nummet yön hämärässä. 
Kun on nääs tuo vilkas mielikuvitus  .


Melkein aina rakentavat siinä ohjelmassa jonnekkin nummen ylängölle, mistä näkyy kilometrien päähän. On sieltä varmaan hienot näkymät kaukaisuuteen. Ihailla pilvien kulkua ja tuulien tuiverrusta. Ja sitä vihreyttä varmaan riittää, kun sataa paljon. 
Kulkee Anascaul, Ciarraí, Irlanti
Ollaan varmaan Repen kanssa vanhoja tuttuja niiltä seuduilta, kun onhan Repenkin rotu  kerta sieltä päin. 
Tässä yhtenä yönä näin unta, kuinka ajelin siellä päin tukka hulmuten ihania mutkaisia teitä ja kas...seuraavana päivänä katsottiin Isännän kanssa TV:stä Top Gearia. Ja siellähän ne sarjan sankarit ajelivat avoautolla ........samoja teitä !!

Isäntä ehdotti, että "eipä muuta kun asuntovaunu-matka sitten Irlantiin, kun Emäntä kerta niin sitä kaipaa". Aloin ittekseni miettiä, että Ei Helkkari ! ei sitä taida meikätytön hermot kyllä kestää, jos Isäntä ajaisi siellä mutkaisia teitä tien vasemmalla puolen ja minä istuisin sitten siinä keskiviivan tuntumassa oikealla noin niinkuin vastaanottamassa kaikki kaksikerrosbussit yms. vastaantulijat, sananmukaisesti "pelkääjän paikalla".

No, niinpä siinä sitten pikku hiljaa haaveet alkoi hiukan lakastua ja kupla puhkesi. Että annetaanpa nyt sitten kuitenkin ajan kulua, kunnes nekin maat siellä saarilla siirtyy oikeanpuoleiseen liikenteeseen.