perjantai 25. syyskuuta 2015

Keski-ikä

Nyt se sitten alkoi, nimittäin keski-ikä. Uuden ajanlaskun mukaan nykyään se alkaa juuri minun ikäisilläni eli 53-vuotiaana. Ja vasta hiljattain luin tieteellisestä lehdestä, että sen määritelmä oli näin:
  •  keski-ikä       35/40–55/65 v
  • .vanhuus yli   60/65 v
Mutta pakkohan sekin oli muuttaa, kun kaikki kerta menee muutenkin uusiksi. Herää kysymys, että minkähän mukaan ne nuo ikämääritelmät keksii: biologian vai kulloisenkin tarpeen mukaan.


Niin no, tänään siis kuulin radiosta olevani päässyt siis (uudestaan jo) keski-ikäiseksi. Silloin kuulemma paikat alkaa kangistua, koko olemus kaikin puolin hidastua ja harmaantua. Vaatteet valitaan mieluusti mukavuuden mukaan, ei niinkään näköseikkojen. Karvankasvu lisääntyy ei toivotuissa paikoissa ja muistikin alkaa reistaamaan ja yhä enemmän tulee siunailtua maailman menoa, eikä pysy välttämättä enää mukana muotihiteissä yms.

Mutta onhan tässä asiassa ainakin se HYVÄ PUOLI, että jos ja kun pääsen tämänkin keski-iän yli, niin sitten tulee varmaankin TAAS uusi määritelmä keski-iälle.   65 - 85 -vuotiaat keski-ikäiset ja kolmannen kerranhan minä olen jo konkari siinä asiassa.