torstai 16. lokakuuta 2014

Repen kanssa pihahommissa


Iskipä syksyinen siivousvimma päähän. Ei muuta kuin vinttiä kolaamaan ja etsimään sopivia mattoja. Löysinkin sieltä oikein soman syksynväreihin sopivan maton ja Ai Että, kun oli taas huusholli lämpöisen sävyinen, kun sen lattialle laitoin. Repekin tuntui siitä tykkäävän, heti mahalleen sen päälle asettui.
Muutoinhan räsymatot saa meillä aina kyytiä. Repen mielestä niiden pitää olla kasalla.

Nautittiin vielä Repen kanssa viimeisistä pihan ruskaväreistä ennen kaikkien lehtien tippumista. Repe oli ihastuttavan iloinen, kun emäntä malttoi mitata sen kanssa tonttia. Haisteltiin siinä sitten pihlajanmarjat ja kaivonrenkaan vedet yhdessä samalla. Ja kyllä oli kivaa, ainakin Repen mielestä.
Samalla haukuttiin naapurit ja innostuneena kaikki liikkuva.

Eilen ei ollutkaan ihan niin kiva päivä emännällä, kun oli hammaslääkäri. Isäntä ihmetteli, että miten voi ihminen pelätä enemmän hammaslääkäriä kuin aikanaan synnytystä. Tulikin samalla hammaslääkärireissulla katsastettua Muuramen terveyskeskus ja sehän oli vallan hieno laitos. Siellä sai samalla palvelulla myös hammasröntgeninkin hoidettua. Sieltä palattuani totesin isännälle, että nyt se on sitten päätetty: vanhana muutetaan sitten Muurameen, johon isäntä totesi, että "ai sillä tavalla on tällä kertaa suunnitelma ?". Suunnitelmasta puheen ollen, hammaslääkärissä hoitosuunnitelmaksi tehtiin/tein, että korjataan kun kyetään ja jos ei kannata enää korjata, niin sitten vedetään sitä mukaa hampaat pois, EI siis mitään juurihoitoja ....minulle kiitos. Parempi vetää vaan pois aikanaan, kun viime metreillä niitä kiskoa. Mahtaa sitä olla sitten ikivanhana sihteerikkönä hauskan näköinen harvahammas. 

Repe ja pihahommat