sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Sunnuntaipäivän viettoa

27.4.14 
Kävelylenkiltä otettu kuva

Tänään on vietetty sunnuntaipäivää laiskotellen ja minäkin otin jopa ehkä noin puoli tuntia puolelleen aurinkoa vaunun vieressä ja ihmettelin, kun naapurin rouva oli KOKO päivän auringossa ,minulla kun alkoi jo niin ihoa kuumottamaan pienessäkin ajassa. Repe oli vallan innoissaan kun "laskeuduin" sen tasolle ja oli naamaa heti nuolemassa.Ilma tuntuu täällä nyt suurin piirtein samalta kuin meillä Suomessa heinäkuussa. Merituuli viilentää kyllä mukavasti.

Tässä Barcelonan ympäristössä olisi paljonkin maisemateitä katseltavana. Illalla otimme yhden kohteen tästä läheltä. Leirintäalue sijaitsee Barcelonan vieressä olevassa Matarossa, jossa on 120 000 asukasta. Pitkät matkat on tässäkin tuota Välimeren rantaa, mutta tässä rannan "leikkaa" kaupungista koko matkalta junarata.
Ilta-ajelu ajeltiin ensin Canet de Mariin, josta ajelimme vuoren yli AP7 -tielle ja maisemat oli hienot ja vihreät katsella kaiken sen hiekkamäärän jälkeen, mitä etelämmässä oli nähty ja koettu. Vuoren päällä oli kirkonkylä nimeltään Llavaneres ja alue oli Natural Parkia. Vuoren takaa siinti joku melkein 2 km korkea vuori. Takaisin palatessamme rantaan, alkoi taas autovilinä, kun paikalliset tunkivat myöhäisruokailuille ravintoloihin.

Alla kuvia vuoren ylityksestä ja siellä olevasta vihreydestä:



Täällä autot on hyvin lommoisia ja rekisterikilvet litistyneitä vasten autoja. Eikä ihme, eilen näin kun parkissa oleva auto oli jäänyt todella tiukkaan väliin ja siellä ratin takana istuva nainen teki tilaa eteen ja taakse edestakaisin autoa peruuttaen ja välillä tökkien edellä olevaa autoa niin, että sai omalle autolleen tilaa ja ilme oli silti naurava ja ihan jokapäiväiseltä toiminnalta tuntuvan näköistä touhua. Onneksi meillä on sentään rekisterikilven takana
vetokoukku. Täällä onkin muuten naiset paljon röyhkeämpiä liikenteessä kuin miehet.



Ja noita oikealla olevia merkkejä täällä riittää