keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Pullomaitoa

12.3.14  (Mikä lie viikonpäivä, kuukausi on ainakin maaliskuu)

Yöllä oli kuin uppomattomassa laivassa.Seinessä kun on tuossa vieressä kanava ja putous/pato,  joka pitää sellaisen tasaisen matalan äänen ja ihan hitunen tärinä tuntuu jopa sängyssä nukkuessa.

Aamu alkoi kahvilla ja pullomaidolla. Sen jälkeen leirintäalueeseen tutustumalla. Kaikki toimii, on infopiste, kauppa, suihkut ja systeemit. Mikä on ollessa. Mietinkin itsekseni hiukan huvittuneena, että kuinkahan moni suomalalainen taiteilija on asustellut tälläkin leirintäalueella  joko mökissä tai vaunussa ja käynyt sitten Suomessa saamassa ylimääräistä glamouria kertomalla, kuinka hän täällä Seinen rantoja käyskentelee. Ja naapuri-asuntoautossa elelee mies koiransa kanssa ja huomasin, että hänellä on vaimokin, jonka näkyy vievän aamulla töihin ja hakee iltapäivällä. Noinhan sitä voi hyvin keikkaa heittää missä vaan, liekkö kyseessä vaikka......sairaanhoitaja tai sihteerikkö.

Siis tarkoitushan oli tänään lähteä keskustaan, mutta siinä sitten karttoja ja lehtisiä tutkiessa  huomattiin, ettei se ihan yksinkertaista olekkaan (jos koirankin mukaan ottaa). Kaupungissa kun on 1500 bussia ja metroja kuin hämähäkin seitissä. Mutta olihan sekin sitten ihan ikimuistettava kokemus,  kun nörättiin TODELLA hitaalla netillä tietoa  Pariisilaisella leirintäalueella, ei sitä joka päivä tee. Ja oli ihana tunne, kun leiriydyttiin paikalleen pidemmäksi aikaa, eikä ollutkaan kiire lähteä" seuraavaan kohteeseen". Siis jos ottaisimmekin kaupunkiin tutustumisen tällaisella hitaan lähestymisen strategialla. Sitten lopulta isäntä päätti ottaa Jobonsa ja lähteä tekemään kartoittavaa tutkimusta huomista varten, josko sitten yksinkertaisemmin löydettäisiin sille metrolle tai paikallisbussille, jolla parhaiten nähtävyyksille pääsisi. Saapui sitten todeten,  että ehkä ihan toteutettavissa oleva asia, siis selvitä keskustaan.