keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Jönköpingin sauna

25.2.14
Ja taas heräsimme hävittäjäkoneen pöhinään. Moinen ääni taitaa kuulua Linköpingin kaupungin herätysääneen.

Tänään päätimme jatkaa matkaa seuraavaan kaupungiin eli Lönköpingiin. Siellä on myös jonkintasoinen leirintäalue auki myös tähän aikaan vuodesta. Matkan kulku kun pitää nyt tässä vaiheessa valita näiden aukiolevien leirintäalueiden suhteen.

Kun aamutoimet oli hoidettu ja Repen rintakarvat ja pitkät karvakorvat (-> tuli ihan tytön näköinen) leikattu, olimme valmiit matkaan. Meillä oli oikein lähtöparaati huiskutusten kera katsomassa kun lähdimme.  Muutama 2 - 7 -vuotiasta poikaa (huom. 1 tyttö) tarkasteli silmät tarkkana, miten vaunu laitetaan auton perään kiinni.

Matkaa ei tänne ollut kuin 120 km, joka ajeltiin hissukseen Vätternin rantatietä. Koti tehtiin tällä kertaa Villa Björkhageniin, jossa isäntä pääsi myös saunaan.

TV-kanavia täällä Ruotsissa ei näy kuin 4, kaikki muut on maksullisia. Aatella, meitä suomalaisia lellitään. Kyllä meitä muutoinkin lellitään. Suomessa on parhaimmat huoltoasemavessat, on suihkut ja systeemit. Ja aina tulee myös lämmin vesi huoltoasemilla.
Muuten, Ruotsista ja Suomesta on tullut enemmän samanlaisia. TV:ssä pyörii ihan samat ohjelmat. (Farmi yms. ). Ja nyt on Mc Donalds'kin löytänyt tiensä tänne. Ennenhän täällä oli vaan ne Sybillat.  ABC:t ei vielä sentään ;)

God natt, sov gott !